Vijesti / Koronavirus

Noć proveli u kabinama

Zastoj na Grobniku: Snijeg i bura onemogućili prolaz 150 kamiona koji prevoze i hranu

Zastoj na Grobniku: Snijeg i bura onemogućili prolaz 150 kamiona koji prevoze i hranu
Nel Pavletic/PIXSELL

Osim na Grobniku, kamioni su zbog nevremena zaustavljeni i u drugim dijelovima Hrvatske

Oko 150 kamiona zapelo je jučer na Grobniku, a zbog snijega i bure za njih nije bilo prohodnog pravca. Iako su na takve situacije navikli, zbog koronavirusa ova je izvanredna i važno je proizvode koje prevoze na vrijeme dostaviti u trgovine.

Iz Hrvatskih autocesta zato su aktivirali plan ranije dogovoren s MUP-om. Ralicama su raščistili ceste i u konvoju propustili kamione prema odredištima, unatoč službenoj zabrani kretanja na cestama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Snabdijevamo trgovine, tako da imamo svu prehrambenu robu u kamionu i trebali smo već stić tamo na mjesto. Bitno je da se ne osjeti u trgovinama da fali robe, pošto robe ima, samo treba na vrijeme da stigne. Pod pritiskom smo, ide kako ide", rekao je Stevo Bognar iz Zagreba.

Ralice su prokrčile put i konvoj je krenuo. Tri sata od Rijeke do Delnica. Nakon noći provedene u kabinama.

"Tu spavamo, snabdjeveni smo dobro s vodom. Imamo grijanje u kamionu, znači kao mala kuća, pa eto, to je naša izolacija, samoizolacija. Nije lako, tu provodimo po nekoliko sati u vožnji, nekoliko sati u kamionu. Najgore je kad je zastoj ovako veliki pa nemaš isplanirano da stigneš gdje treba", izjavio je Bognar.

Osim na Grobniku, kamioni su zbog nevremena zaustavljeni i u drugim dijelovima Hrvatske. Kolone su kilometarske.

"Odlučili smo aktivirat scenarij koji smo dogovarali još prije zimske službe s Ministarstvom unutarnjih poslova. Najava je da će se vrijeme smirit, ali jednostavno u ovakvoj situaciji nismo htjeli prepustit i ostat na nekoj prognozi i čekat dal će se smirit ili neće, znači jednostavno smo odlučili da je najbolje da vozila propustimo", izjavio je Ivica Križanićdirektor Sektora za održavanje HAC-a.

"Konvoj iz Rijeke je došao tu, ne znam koliko još kamiona ima i poslije su propustili konvoj prema Rijeci", rekao je Boris Sluga iz Rijeke.

Situacija na cestama je riješena, trgovine opskrbljene. Slijede novi nepredvidljivi kilometri za iscrpljene vozače kamiona. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!