Vijesti / Koronavirus

nebriga za druge

Koronavirus u nekima probudio najgore osobine: Diljem svijeta uhvaćeni šarlatani i kršitelji izolacije

Koronavirus u nekima probudio najgore osobine: Diljem svijeta uhvaćeni šarlatani i kršitelji izolacije
AP Images

Osim onih dobrih, kroz pandemiju koronavirusa, svjedočili smo i postupcima namjerno loših i nemarnih osoba

Otkako je pandemija koronavirusa postala gotovo pa jedina tema u svijetu,  obišle su nas razne slike ljudi kako pomažu jedni drugima, kako se žrtvuju za svoje bližnje i zajedno bore protiv ove teške krize. No, nisu svima namjere dobre. Bilo je tu i onih s lošim namjerama.  Od namjernih pokušaja zaraze, do potpune nebrige za bilo koga osim za sebe.

Polizala WC školjku

U Ekvadoru je zaposlenik jedne tvornice dirao je svoje lice i oči, a potom kruh koji je izlazio iz stroja za pakiranje. On je uhićen i prijeti mu kazna od tri do pet godina zatvora za ugrožavanje zdravlja ljudi.

A 32- godišnjak u Bangkoku odlučio je potencijalnu zarazu širiti u javnom liftu. Na nadzornoj snimci može se vidjeti kako je prvo polizao svoje prste i dirao površinu lifta, potom je ruku stavio u međunožje i ponovio postupak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svijet je već šokirala influenserica koja je polizala zahodsku školjku u avionu. A slične snimke mogu se pronaći na društvenim mrežama. Argentinska policija privela je kineskog državljana koji je pobjegao iz karantene jer igrao igricu Pokemon GO.

A Talijani su iz mora izvukli surfera koji je, također, trebao biti u samoizolaciji. Meksičke vlasti uhvatile su šarlatana koji je ljudima prodavao, naravno lažni, lijek za Covid-19.

''Važno je napomenuti kako nije potrebno izlaziti iz kuće i kupovati lijekove jer ne postoji lijek koji bi izliječio Covid-19'', rekao je Fernando Petersen, ministar zdravstva savezne države Jalisco.

Namjerno širenje zla, potpuna nebriga za bilo koga drugog i korištenje ljudskog očaja. Zbog ove krize na površinu su isplivale najgore ljudske osobine.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!