Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

Nepoznato je kako se zarazila

Epidemiologinja pozitivna na koronavirus i gripu za RTL: 'Počelo je bockanjem i škakljanjem grla'

Sigurna je da je riječ o slučaju lokalnog širenja jer se pridržavala svih propisanih mjera

Splitska epidemiologinja Jasna Ninčević oboljela je od koronavirusa, a istodobno je pozitivna i na gripu. I dalje je nepoznato kako se zarazila jer, ističe, nije putovala ni bila u kontaktu sa zaraženima. 

Sigurna je da je riječ o lokalnom širenju jer se pridržavala svih propisanih mjera i izbjegavala je bilo kakve bliske kontakte. Zanimljivo je što simptome poput kašlja - uopće nije imala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zapravo sam bolesna od koronavirusa. Zašto je i ovaj test na gripu pozitivan? To je moguće neka križna reakcija ili sam je preboljela pa je vidljivo tim testom.

Imala sam simptome vrlo slične gripi, počelo je škakljanjem ili bockanjem u grlu, glavoboljom, temperaturom, dominantan simptom je zapravo bio ta jaka, jaka glavobolja pogotovo iza očiju i bolovi u mišićima i zglobovima, i malo drukčiji simptomi: bolovi u trbuhu, jaka žeđ i potreba za mokrenjem. Temperatura je bila do 38,7 i trajala je 3 do 4 dana.

"Opisujući svoje simptome i simptome drugih oboljelih vidim da su to različite kliničke slike. Jedini način je da se izoliramo i ostanemo kući ako imamo i najmanje simptome neke respiratorne bolesti", rekla je epidemiologinja Jasna Ninčević.

Reci što misliš!