Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

COVID-19

Lokalni Stožeri objavljuju podatke! Evo kakvo je stanje s epidemijom koronavirusa po županijama

Lokalni Stožeri objavljuju podatke! Evo kakvo je stanje s epidemijom koronavirusa po županijama
AP Images

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o zaraženima koronavirusom na njihovom teritoriju

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o zaraženima koronavirusom na njihovom teritoriju.

Dubrovačko-neretvanska županija: Jedna osoba novozaražena, ukupno 32

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena jednoj osobi, supruzi muškarca koji se jučer pokazao pozitivnim na virus, a za oboje se još utvrđuje kako su se zarazili u županiji koja trenutno bilježi ukupno 32 oboljelih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je da je od ukupno oboljelih njih osmero hospitalizirano, dvije osobe su izliječene, a 20 ih je u samoizolaciji.

 Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić izrazio je zadovoljstvo što je za nekoliko zdravstvenih djelatnika utvrđen negativni nalaz na virus, pa su se iz samoizolacije vratili na posao.

 Lakić je napomenuo kako je pojačano testiranje zdravstvenih djelatnika, a svi koji u 14 dana samoizolacije ne razviju simptome bolesti te im se i drugi nalaz pokaže negativnim, vraćaju se na posao.

U Zagrebačkoj županiji dvoje novooboljelih

U Zagrebačkoj županiji još je dvjema osobama dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, tako da ih je ukupno 62-oje, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

Građane se poziva da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko, istaknuto je, mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Varaždinskoj županiji jedna osoba zaražena, a jedna ozdravila

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ali i jedan slučaj oporavka te je brojka trenutno hospitaliziranih i dalje 17, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik Stožera Robert Vugrin izvijestio je da su je u posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a ukupan broj oboljelih sada je 22. "Imamo potvrđen i jedan novi slučaj oporavka, čime se ukupan broj osoba koje su ozdravile povećao na pet. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 17 osoba", rekao je Vugrin.

U posljednjem slučaju oboljenja radi se o osobi starije životne dobi, srednje teške kliničke slike, koja je trenutno stabilno, a njezini kontakti se još epidemiološki obrađuju.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 275 osoba, od kojih  44 u posljednja 24 sata, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 2340 osoba, navodi se u priopćenju te dodaje da je u protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila 4 slučaja kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, 69 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

U Karlovačkoj županiji još dvije osobe oboljele od koronavirusa

U Karlovačkoj županiji su od Covida 19 oboljele još dvije osobe, sada ih je dvadeset, a jedan je muškarac umro, priopćeno je u nedjelju iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

Jedna osoba, kod koje je dokazana zaraženost novim koronavirusom, bliski je kontakt ranije oboljele osobe, a druga novooboljela je povratnik iz inozemstva. Obje su osobe proteklih dabna bile u samoizolaciji.

U karlovačkoj bolnici trenutno je hospitalizirano 10 osoba, dvije osobe se liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, a šest njih je na kućnom liječenju.

Stanje pacijenata u karlovačkoj općoj bolnici je stabilno.

U Istri još četiri osobe zaražene, jedna ozdravila

Još četiri osobe u Istri su pozitivne na koronavirus (COVID-19) te su hospitalizirane u pulskoj bolnici tako da je ukupno 69 osoba zaraženih tim virusom, a jedna od prvih zaraženih osoba je ozdravila, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. 

Prema podacima iz Stožera, kod četiri novooboljelih radi se o kontaktima već poznatih osoba, a nova četiri slučaja zabilježena su u Puli, Momjanu, Novoj Vasi te u Brtonigli. 

U međuvremenu, kako je potvrdila ravnateljica Opće bolnice dr. Irena Hrstić, jedna od prvih zaraženih osoba u Istri koja je bila hospitalizirana na Odjelu za Infektivne bolesti je izliječena. 

Zadarska županija čeka nalaze za 41 osobu

Stožer civilne zaštite Zadarske županije čeka nalaze za još 41 osobu. 

"Još uvijek nisu stigli nalazi uzoraka poslanih na analizu, a čeka se nalaz za 41 osobu. Od 21 osobe pozitivne na koronavirus, 14 ih je smješteno na odjel COVID zadarske Opće bolnice, stanje svih je stabilno, a jedna je osoba na respiratoru. Četiri osobe koje čekaju nalaz su opservaciji.

Od jučer su 52 osobe u samoizolaciji, tako da ih sada ima ukupno 803. Iz samoizolacije je izašlo 566 osoba.

Tijekom današnjeg dana provodi se potpuna protuepidemijska dezinfekcija cijele Ortopedske  bolnice Biograd na Moru kako bi bila spremna za prihvat zaraženih osoba s lakšim simptomima", izvijestili su iz Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Još dvoje pozitivnih na bolest COVID-19 u Šibensko-kninskoj županiji 

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na bolest COVID-19, što znači da je na dan 29. ožujka 2020. u Šibensko-kninskoj županiji oboljelo 24 osobe od koronavirsa. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. 

Na Odjelu infektologije trenutno je hospitalizirano jedanaest pacijenata i nisu na respiratoru. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest državljana Republike Hrvatske i troje stranaca.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima.

Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera. 

I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije, stoji u priopćenju Stožera  civilne zaštite. 

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih

U Međimurskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, i dalje su dvije osobe u čakovečkoj Županijskoj bolnici, a nalazi testiranih liječnika su negativni, izvijestio je župan Matija Posavec na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju.

Posavec je rekao da je od petka provedeno ukupno devet testiranja s negativnim nalazima, te je nalaz negativan za dva testirana liječnika, što znači da virus nije ušao u međimurski zdravstveni sustav.

"Prvozaraženi pacijent je primljen u nedjelju, 22. ožujka. U nedjelju je imao negativan nalaz, međutim u subotu je nalaz bio pozitivan. Drugozaraženi pacijent je stabilno", kazao je Posavec.

U Osječko-baranjskoj tri novooboljela

U Osječko-baranjskoj-žuapniji, pak, imaju 44 zaražena koronavirusom, tri nova u zadnjih 24 sata.  Četiri pacijenta su na respiratoru. U KBC-u Osijek nema oboljelog medicinskog osoblja, otvoren je zatvoreni dio tržnice, a radi se i na otvaranju otvorenog dijela. 

Sedmero zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 944 u samoizolaciji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za još jednu osobu te je u toj županiji do sada zaraženo sedam ljudi, a rezultati testiranja čekaju se za još za 12 osoba, priopćili su u nedjelju iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Pod mjerama samoizolacije su 944 osobe. U objektima za karantenu je osmero ljudi, među kojima su tri vozača kamiona.

Zabilježene su četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije, no utvrđeno je da nisu opravdane, napominju iz Stožera.

U ambulantama je zaprimljeno 20 poziva građana, dežurni liječnici dali su potrebne savjete i preporuke. U jednom slučaju kontaktirani su epidemiolozi i policija. Zavod za hitnu medicinu nije prevezao ni jednu osobu sa sumnjom na koronavirus.

Reci što misliš!