Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

POMOĆ IZ KINE

Iz Šangaja Hrvatskoj stiže još 13 tona zaštitne opreme: 'I tu nije kraj...'

Iz Kine Hrvatskoj stiže velika pomoć u borbi protiv koronavirusa

''Slijetanje aviona iz Šangaja je posljedica djelovanja državnog vrha i premijera Andreja Plenkovića. Na taj način omogućena je kontinuirana opskrba. To je prvi u nizu izravnih letova, a donosi 13 tona zaštitne opreme", kazao je najavljujući slijetanje aviona u 14:20 sati ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetio je da je jučer već sletio avion s 10 tona zaštitne opreme te dodao: ''Zaštitna oprema neće biti dodijeljena samo medicinskim djelatnicima, već i policiji i svima onima koji djeluju unutar Stožera. Važno je da je oprema tu''.

VEZANE VIJESTI

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupno je preminulo šest bolesnika. Tijekom jutra je preminuo bolesnik u KB Dubrava, koji je već bio teži bolesnik, a njegovo zdravstveno stanje se zakompliciralo koronavirusom. Bolesnik je rođen 1936. godine, rekao je Beroš. Ukupno je testirano 5900 uzoraka, na respiratoru je 26 bolesnika, a njih 52 je ozdravilo.

"Sadašnje stanje koje je zadovoljavaljuće rezultat je zajedničkih napora zdravstvene struke, Stožera i vas građana. Ako ustrajemo na ovaj način boriti se protiv epidemije vjerujem da ćemo proći sa što manje štetnih posljedica, stoga je odgovorno ponašanje ključ uspjeha", rekao je Beroš.​

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!