Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

BORBA PROTIV COVIDA-19

Markotić o brzim testovima: 'Danas mi je obećano da ćemo ih dobiti na probu'

Na tržištu se pojavljuju novi testovi za koronavirus koji mogu biti gotovi u 15-ak minuta

''Od prije nekoliko dana neke nove testove koriste zemlje Beneluxa. Odmah smo pokušali doći do toga i danas mi je obećano - dobila sam e-mail od jednog dobavljača da bismo mogli dobiti desetak tih testova na probu. Ako bi oni bili kvalitetni, mogli bi nam puno pomoći u dijagnostici'', poručila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnoga stožera Civilne zaštite u Zagrebu.

''Usporedimo li broj testiranja od prije desetak dana, povećavamo broj testiranja. Za sve punktove za testiranja rekla je da imamo dovoljno reagensa, osim za Zadar, jer tamo trebaju specifičan aparat koji treba poseban reagens'', kazala je Markotić.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te ih trenutno ima 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

Ukupno je preminulo šest bolesnika. Tijekom jutra je preminuo bolesnik u KB Dubrava, koji je već bio teži bolesnik, a njegovo zdravstveno stanje se zakompliciralo koronavirusom. Bolesnik je rođen 1936. godine, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je testirano 5900 uzoraka, na respiratoru je 26 bolesnika, a njih 52 je ozdravilo.

"Sadašnje stanje koje je zadovoljavaljuće rezultat je zajedničkih napora zdravstvene struke, Stožera i vas građana. Ako ustrajemo na ovaj način boriti se protiv epidemije vjerujem da ćemo proći sa što manje štetnih posljedica, stoga je odgovorno ponašanje ključ uspjeha", rekao je Beroš.​

 

 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!