Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

PODŠKA SA SVIH STRANA

VIDEO Orila se 'Moja domovina': Građani pjesmom zahvalili svima koji se bore protiv koronavirusa

Mnogi su se odazvali na poziv koji se proširio društvenim mrežama

 Brojni građani diljem Hrvatske odazvali su se pozivu s društvenih mreža da u 20 sati izađu na prozore i balkone te da zapjevaju i zasviraju pjesmu "Moja domovina" u čast svim službama koje se nose s koronavirusom i potresom.

"Zasvirajmo svi koji znamo, pokažimo im da nisu sami, i da cijenimo sve što rade za dobrobit svih nas. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže. Zato u nedjelju s početkom u 20 sati, svi zapjevajmo i zasvirajmo", pisalo je u pozivu koji su građani zdušno prihvatili. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mnogi su i prije 20 sati otvorili prozore i balkone, a iz nekih se stanova i kuća mogla čuti i glazbena podloga kao poticaj za zajedničku pjesmu.

Gromoglasan pljesak i Moja domovina ponegdje su trajali i petnaestak minuta.

Na taj su način, simbolično, građani zahvalili svim zdravstvenim djelatnicima, Nacionalnom stožeru civilne zaštite, policiji, vojsci, navijačima i svima onima koji se u teškim trenucima žrtvuju za dobrobit svih.

Građani su već nekoliko puta pljeskom dali podršku hitnim službama, civilnoj zaštiti i drugima za hrabrost u borbi protiv koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka.

Pjesmu 'Moja Domovina' napisali su Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, priredio ju je Nikša Bratoš, dok ju je otpjevao Hrvatski band aid uz solo gitariste Vedrana Božića, Huseina Hasanefendića i Damira Lipošeka. Objavljena je početkom Domovinskog rata 1991. godine.

Kako je to izgledalo, pogledajte na snimkama:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#mojadomovina #hvala #covid_19 #ostanidoma #Zagreb

A post shared by Bojana Radaković (@bojchyzg) on Mar 29, 2020 at 11:05am PDT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reci što misliš!