Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

Imaju unutarnje kontrole

Božinović o incidentu u Splitu: 'Policija je uvijek bila najrigoroznija prema vlastitim pripadnicima'

Božinović o incidentu u Splitu: 'Policija je uvijek bila najrigoroznija prema vlastitim pripadnicima'
Ivo Cagalj/PIXSELL

Kazao je i kako u Hrvatskoj nema policijskog sata te ga ne treba ni biti

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnoj press konferenciji vezanoj uz koronavirus odgovorio je i na pitanje o incidentu koji se jučer dogodio u Splitu.

"Mi smo svjesni da svaki pojedinac različito doživljava mjere. Policija ima svoje instrumente, ima unutarnje kontrole. Policija je oduvijek bila najrigozornija prema postupanju prema vlastitim pripadnicima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je ovdje institucija na koju se možemo osloniti, koja obilazi i ulice, i tržnice i mjesta javnog okupljanja. I kad vidi da se okupi veća skupina policija upozorava. Ne da bi trenirala strogoću već da bi se spriječila zaraza.

U ovom trenutku je šest policijskih službenika pozitivno na koronavirus. Nitko ne treba brinuti o tome postupa li policija u skladu sa zakonom jer ona to čini, a ako mi utvrdimo da je netko postupapo protivno zakonu bit će sankcioniran.

"Nemamo policijski sat i ne treba ga ni biti"

Policija ima samo oko koronavirusa oko 2000 postupanja dnevno.

U Hrvatskoj nemamo policijski sat i ne treba ga ni biti.

Ja sam vam kazao, postoji unutarnja kontrola kojoj je zadatak da utvrdi sve činjenice bilo koeg događaja kojeg gprijave građani ili ako mi dobijemo podataka o tome. I to će se napraviti", kazao je Božinović.

Podsjetimo, iz splitske policije su izvijestili da su oko 11.35 sati, tijekom nadzora provedbe odluke o strogom ograničenju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, zatekli veći broj građana koji se okupio na Bačvicama.

Dvije ženske osobe iz te skupine odbijale su upute i zapovijedi policije da se razdvoje i maknu s otvorenog prostora te su galamom i druge građane pozivale da se ne pridržavaju uputa policije.

U tom narušavanju javnog reda i mira pridružio im se i jedan muškarac pa ih je svo troje policija privela i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje. No, privedene Splićanke, Branka Karninčić i Silvana Uzinić tvrdile su drugačije.

Još je jednom Božinović ponovio kako je prisutno zajedništvo i potrebno se i dalje pridržavati mjera koje je preporučio Stožer kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. U Hrvatskoj je trenutno 790 zaraženih, u odnosu na jučer to je 70 oboljelih više.

Reci što misliš!