Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

ministar uoči sastanka u vladi

VIDEO Marić: 'Cilj je osigurati funkcioniranje države i institucija i dati što više gospodarstvu'

VIDEO Marić: 'Cilj je osigurati funkcioniranje države i institucija i dati što više gospodarstvu'
Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić o novim mjerama za gospodarstvo u vrijeme borbe protiv koronavirusa

Ministar financija Zdravko Marić dao je izjavu o novim mjerama za pomoć gospodarstvu u doba koronavirusa.

"Pokušavamo uzeti u obzir sve komentare. Imam na stolu 50, 60 primjedbi. Moramo uzeti u obzir cjelokupno stanje. Ali, u ovim okolnostima je važno i funkconiranje države za gospodarstvo. To sada pokazuje slučaj zdravstva", kazao je Marić koji nije želio puno otkrivati koje su to nove mjere:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sve ćete čuti. Svi nam šalju poruku, sve prihvaćam. Neodgovorno bi bilo izlaziti van dok sve nije gotovo", jasno će dodajući:

"Tijekom ovog tjedna ćemo izaći s novim prijedlogom mjera. Država nije ni gluha, ni nijema, ni slijepa. Fokus je na onom što je nužno", kaže.

O garancijama bankama kaže:

"Ideja novih kredita je da idu po principu jedna kreditna partija - komercijalne banke, ali tu će biti i HAMAG i HBOR", poručio je ministar.

Moratorij za građane?

"Država će dati svoj doprinos u smislu kreditiranja. Što se tiče moratorija, to je sve u skladu s našim razgovorima", kazao je Marić i potom jasno rekao:

"Ja sam siguran da slušamo i komentare i sugestije. Puno je lakše napisati neke komentare... U datim okolnostima, osnovni cilj je osigurati funkcioniranje države i institucija, a s druge strane dati što više gospodarstvu. Ali, ja sam siguran da  će pravi poduzetnici shvatiti koja je naša namjera", poručio je ministar financija Zdravko Marić.

Pogledajte video:

Reci što misliš!