Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

županijski stožeri

Broj zaraženih koronavirusom po županijama raste: U Splitu zaraženo četvero djece, pet oboljelih kritično!

Broj zaraženih koronavirusom po županijama raste: U Splitu zaraženo četvero djece, pet oboljelih kritično!
Milan Sabic/PIXSELL

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj je u porastu iz dana u dan

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u 14 sati iznijet će nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, no županijski stožeri već objavljuju brojke o novooboljelima na njihovom području. 

Podsjetimo, s jučeršnjim danom službena brojka pozitivnih na koronavirus bilo je 790 osoba. Preminulo je šest oboljelih do sada. 

ZADARSKA ŽUPANIJA 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stožer civilne zaštite Zadarske županije objavio je da je na području županije još pet osoba pozitivnih na koronavirus koji imaju veze s Ortopedskom bolnicom u Biogradu, a dvoje ih je iz Ličko-senjske županije koji su slučajno testirani u Zadru. Riječ je o paru koji je bio na putovanju u Turskoj. 

Ukupno je 33 zaraženih na području županije. U biogradskoj ortopedskoj bolnici zaražene su još jedna liječnica te jedna pacijentica i njihovim kontakti. U Biogradu i dalje nema lokalne transmisije pa nema potrebe za karantenom, rekli su na konferenciji za medije. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Na području Vukovarsko-srijemske županije potvrđena su još dva slučaja osoba zaraženih koronavirusom tako da je sada na području te županije ukupno pozitivno 13 osoba, izvjestili su u utorak iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Jedna pozitivna osoba je bliski kontakt zaraženog liječnika iz Vinkovaca, a druga osoba je iz Županje, a obje su u samoizolaciji. Inače, u samoizolaciji na području županije nalazi se 723 osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

I ova županija bilježi porast zaraženih od koronavirusa i to za 11 novooboljelih od kojih je 10 bilo u samoizolaciji. Ukupno su to 57 zaraženih osoba. Najviše njih je u Osijeku - 38.

Od jučer je još jedan pacijent na respiratoru, a KBC Osijek ima i prvog medicinskog djelatnika koji je pozitivan, no on je prije bio u samoizolaciji. Zaraženo je i dvoje policijskih službenika. 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

"U odnosu na jučer imamo registriranih pet više novozaraženih što je još uvijek stabilno i zadovoljavajuće epidemiološko stanje. Ali brojke upozioravaju da je stanje vrlo osjetjivo", rekao je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji županijskog stožera.

Ukupno županija ima 39 zaraženih, a čekaju se još četiri nalaza. 

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području grada Novalje potvrđena su dva slučaja zaraženosti novim koronavirusom, što je treći slučaj u Ličko-senjskoj županiji, potvrdio je Hini načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Vice Nekić.

Prema prvim informacijama, radi se o dvije starije osobe, a kakvo im je zdravstveno stanje znat ćemo naknadno, rekao je Nekić.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA 

Još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije zaražena je koronavirusom, pa se broj oboljelih u županiji sada popeo na 24, priopćio je utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na bolničkom Odjelu infektologije jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru. U Stožeru kažu da je šest osoba u karanteni, četiri hrvatska državljana i dvoje stranaca. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 371 osoba, od kojih ih je 128 bilo u kontaktu s oboljelima.

Na području Murtera trenutno je 17 oboljelih od koronavirusa.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri jutros nema novooljelih od koronavirusa, a svi ispitani uzorci brisa osoba koji su do prekjučer bili poslani na analizu su negativni, priopćio je u utorak Stožer civilne zaštite Istarske županije. 

Načelnik stožera Dino Kozlevac rekao je da je tijekom ponedjeljka uzeto 16 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus koji su dostavljeni u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". 

SPLITSKO-DALMATINSKA

U ovoj je županiji devet novoboljelih, sedam je iz Splita te po jedan iz Solina i Sinja. Među dosad zaraženima je četvero djece te 29 zdravstvenih djelatnika. Ukupno je 2415 osoba u samoizolaciji. Pet osoba je na respiratoru u teškom kliničkom stanju. Oni su iz Šibenika i Dubrovnika.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji nema promjene broja zaraženih koronavirusom - i dalje su 24 slučaja zaraze i šest izlječenja, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Na području Primorsko-goranske županije od jučer je oboljelo još sedam osoba, a sve su dosad bile u samoizolaciji, doznaje se od Županijskog stožera Civilne zaštite. 

Tako su na području županije ukupno oboljele 44 osobe, među kojima su tri strana državljana, izvijestio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić.

Dvije starije žene su na respiratoru u riječkome Kliničkom bolničkom centru.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom te su dosad zaražene samo dvije osobe koje su u bolnici i njihovo je zdravstveno stanje stabilno, rekao je u utorak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Novih pet osoba zaraženo je koronavirusom u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje ih je sada ukupno 60, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

 U Stožeru kažu da je 28 zaraženih s područja Pregrade, 11 s područja Krapine, osam iz Huma na Sutli, četiri iz Zaboka, tri iz Oroslavja, dva s područja Donje Stubice te po jedan iz Jesenja i Radoboja.

Sve o najnovijim događajima vezanim uz koronavirus pročitajte OVDJE

 

Reci što misliš!