Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

Poreč

Teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi: Pozivao ljude na javno okupljanje unatoč zabrani

Teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi: Pozivao ljude na javno okupljanje unatoč zabrani
ILUSTRACIJA/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pozvao na kršenje mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama. Nastala bi opasnost od širenja zaraze

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave jedne grupe koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštovanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19. Osim što je moderirao objave, muškarac je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona imala što više članova, a u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Osumnjičeni se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji u Poreču, odnosno pozvao je građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reci što misliš!