Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

STROGE MJERE

Vladimir Putin proglasio travanj neradnim mjesecom u Rusiji: 'Odlučio sam produljiti režim'

Vladimir Putin proglasio travanj neradnim mjesecom u Rusiji: 'Odlučio sam produljiti režim'
AP Images

Putin je rekao da pokrajinski guverneri mogu odlučivati o tome koja će poduzeća raditi i koji stupanj izolacije će uvesti za svoje građane.

Ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio je da će travanj u Rusiji biti neradni kako bi se zaustavilo širenje pandemije uzrokovane koronavirusom, ali plaće će se za taj mjesec isplatiti.

"Odlučio sam produljiti režim neradnih dana zaključno s 30. travnja", rekao je u televizijskom istupu dodajući da će se "plaće isplatiti".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta mjera koja je u Rusiji stupila na snagu 28. ožujka, "omogućila je da dobijemo na vremenu", ali "epidemija još nije dosegnula vrhunac u svijetu, pa tako ni u našoj zemlji", istaknuo je ruski predsjednik.

Istaknuvši da epidemija ima različite razmjere u pojedinim dijelovima Rusije, od kojih su neki još potpuno netaknuti, Putin je rekao da pokrajinski guverneri mogu odlučivati o tome koja će poduzeća raditi i koji stupanj izolacije će uvesti za svoje građane.

"Do kraja tjedna (pokrajinski guverneri) moraju utvrditi poseban paket preventivnih mjera za svoja područja, na zdravstvenom, sigurnosnom, gospodarskom i infrastrukturnom planu", rekao je.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!