Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

virus ne pita za godine

Najmlađi zaraženi ima samo četiri mjeseca; Capak: 'Dosadašnja iskustva su pozitivna'

'Direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić rekao je da se djeca koja se rode vaginalnim putem zaraze, dok djeca rođena carskim rezom ne budu pozitivna', kazao je Capak

Novih 56 slučajeva zaraze koronavirusom potvrdio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite, navodeći da su ukupno u državi zaražene 1182 osobe, a u zadnja 24 sata još su tri umrle, svi kronični bolesnici starije životne dobi.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak posebno se osvrnuo na zaraženo dijete u Nuštru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dijete u Nuštru ima četiri mjeseca, zarazilo se od pozitivne majke. Oboje su dobro, nemaju simptoma, njihovo se stanje stalno prati", rekao je Capak i potom otkrio podatke o zaraženima po godinama života.

Razvoj oko koronavirusa možete pratiti OVDJE.

"Imamo 26 djece do 10 godina i 33 djece od 10 do 20 godina, ukupno 59 osoba do 20 godina. Dosadašnja iskustva s djecom i trudnicama su pozitivna, trudnoće završavaju u redu, djeca se brzo oporave. Direktor KBC Zagreb Ante Ćorušić rekao je da se djeca koja se rode vaginalnim putem zaraze, dok djeca rođena carskim rezom ne budu pozitivna. Ako je majka zaražena, ide se na carski rez", kazao je Capak i dodao da je najveći broj zaraženih u skupini od 50 do 60 godina.

 

Situaciju po županijama pogledajte OVDJE.

Reci što misliš!