Ostani doma
Vijesti / Koronavirus
situacija iz minute u minutu

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu veći od milijun i pol! Boris Johnson više nije na intenzivnoj

Svjetsko žarište koronavirusa sada je SAD, a u Hrvatskoj je to Split gdje je virus ušao u dom umirovljenika

U Hrvatskoj je 1407 osoba oboljelo od koronavirusa, od jučer ih je 64 više.

Od posljedica zaraze preminulo je 20 osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveće žarište trenutno je u Splitu gdje je virus ušao u dom umirovljenika.

U svijetu je do sada zaraženo gotovo 1,5 milijuna ljudi, a najmanje ih je 88.538 preminulo u 184 zemlje. Izliječeno je 329.876 osoba.

Sjedinjene Države sad broje više od četvrtine slučajeva zaraze u svijetu - ukupno 432.132.

Ključni događaji

novi događaji ()

prethodni

Učitaj nove događaje ()

Boris Johnson premješten s intenzivne njege na odjel

Britanski premijer Boris Johnson premješten je s intenzivne njege na odjel, objavio je u četvrtak navečer njegov glasnogovornik.

"Premijer je večeras premješten s intenzivne njege na odjel, gdje će se pomno pratiti njegovo stanje tijekom rane faze oporavka", rekao je glasnogovornik.

Beroš za RTL: 'U mojoj glavi mjesta za popuštanje nema i neće biti'

O eventualnom popuštanju mjera, ali i najnovijim informacijama oko domova za starije u Splitu, Koprivnici, Dubrovniku i Pločama u RTL-u Danas je govorio ministar zdravstva Vili Beroš.

Više o tome što je rekao pročitajte OVDJE.

Broj zaraženih u svijetu premašio milijun i pol

Broj zaraženih koronavirusom u svijetu u četvrtak je premašio milijun i pol, a broj umrlih 90.000, nakon što su nove brojke objavili SAD, Italija i Velika Britanija.

Broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 67

Broj novooboljelih od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji porastao je na 67 nakon pozitivnih testova tri člana obitelji iz Ploča, od kojih jedna radi kao njegovateljica u privatnom Domu za starije i nemoćne, naveo je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

 

Jedan od štićenika splitskog doma u teškom stanju

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u četvrtak osnivanje povjerenstva dva nadležna ministarstva koje će utvrditi što se dogodilo u splitskom domu za starije gdje se pojavio koronavirus.

Rekao je kako je i jedan od štićenika doma u teškom stanju. 

Više o tome pročitajte OVDJE.

U Italiji umro 100. liječnik

Smrt izazvana pandemijom covid-19 ubrala je u Italiji svoju stotu žrtvu među liječnicima u četvrtak, objavila je liječnička udruga.

Posljednja žrtva je 62-godišnja liječnica obiteljske medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavila je u četvrtak liječnička udruga Fnomceo. 

Više pročitajte OVDJE.

Vlasti Hercegovačko-neretvanske županije uvele zabranu kretanja

Vlasti Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) naložile su u četvrtak uvođenje zabrane kretanja građana između općina i gradova kako bi se spriječilo širenje koronavirusa budući je područje Hercegovine drugo najpogođenije zarazom nakon banjolučke regije.

Provjerili smo kako izgleda potrošnja u doba epidemije

Ovog Uskrsa očekuje se manja potrošnja, objavila je to Hrvatska gospodarska komora. To i ne čudi, budući da se mnoge obitelji i ne mogu okupiti. 

Novac se općenito troši manje nego prije - ljudi ne putuju na izlete, ne idu na piće s društvom, ni u kino. Ne smiju ni kod frizera, ni kozmetičara. Mnogi su već primijetili kako troše mnogo manje nego prije samo mjesec dana. 

Više o tome kako izgleda potrošnja u vrijeme epidemije pročitajte OVDJE.

 

SDP traži od Stožera više testiranja

Na SDP-ovoj virtualnoj tribini posvećenoj situaciji u zdravstvenom sustavu i izvanrednoj situaciji u Splitu u četvrtak je upozoreno na potrebu pojačanog testiranja na koronavirus, pogotovo u rizičnim skupinama i kod zdravstvenih radnika.

Više o tome možete pročitati OVDJE.

Krunoslav Capak o domovima u Splitu i Koprivnici

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da je situacija u Koprivnici i Splitu pod kontrolom.

Više o tome pročitajte OVDJE.

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!