Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

županijski stožeri

U Splitu čak 23 novooboljelih od koronavirusa! Među njima i čevero djelatnika doma umirovljenika

U Splitu čak 23 novooboljelih od koronavirusa! Među njima i čevero djelatnika doma umirovljenika
Ivo Cagalj/PIXSELL

Raste broj zaraženih po hrvatskim županijama, ali u nekima je oboljelih sve manje

U Hrvatskoj je 1407 osoba oboljelih od koronavirusa, a od posljedica zaraze preminulo je 20 osoba. 

Nove brojke po županijama pratite u nastavku: 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne na koronavirus, i to iz Splita 8, Makarske 2, Sinja 1, Solina 7, Baške Vode 2, Dugog Rata 2 i DugoPolja 1. Među novooboljelima je i pet zdravstvenih djelatnika, od čega četiri djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Split (smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici) čiji je kat jučer evakuiran.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Prema informacijama županijskog stožera Dubrovačko-neretvanske županije još je troje novooboljelih. Ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 67. 

GRAD ZAGREB

Na području Grada još je 10 osoba oboljelo od koronavirusa. Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je da su u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež četiri osobe pozitivne na koronavirus. Riječ je o dvjema kuharicama, jednom psihijatru i medicinskoj sestri. U samoizolaciji su 42 osobe, a testirano je 20 ljudi. 

''Djeca su dobro. Nema simptoma kod njih'', poručuju iz Stožera. Uzeti su brisevi svih desetoro djece i poslani su na testiranje.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Jedna je osoba još pozitivna na koronu, a riječ je o korisnici doma umirovljenika u Koprivnici. 

Više OVDJE

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata imaju devet novih osoba oboljelih od COVID-19. Od devet pozitivnih osoba, dvije osobe su zdravstveni djelatnici kninske bolnice. S današnjim danom ukupan broj oboljelih je 57.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Krapinsko-zagorskoj županiji otkrivena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, ali izliječena je i prva osoba, 81-godišnja žena, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe dolaze iz Krapine, a jedna iz Desinića. Dosad je testirano 490 osoba, a za njih 11 još se čekaju rezultati.

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj županiji još su dvije osobe pozitivne na koronavirus, ukupno ih je 61.Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno.

Tijekom nadzora jučer su zatečena otvorena dva ugostiteljska objekta koja su kršila zabranu rada, u Dragama i Biogradu. U unutrašnjosti su se nalazili gosti kojima se posluživalo piće. Vlasnicima ugostiteljskih objekata bit će izdan prekršajni nalog na iznos od 5.000 kuna.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri su testirana 32 uzorka brisa od kojih je još jedan pozitivan na koronavirus (covid-19). Radi se o dolasku iz područja Velike Britanije, a osoba je bila u samoizolaciji. Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno 18 izliječenih od koronavirusa (covid-19) u Istarskoj županiji.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

U Međimurskoj županiji nema novozaraženih osoba. Još je jedna osoba izliječena, riječ je o policajcu. Dosad je evidentirano ukupno šest zaraženih, od kojih su dvije osobe izliječene. Preostale četiri osobe dolaze iz iste obitelji.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U ovoj je županiji još jedna osoba pozitivna tako da sada broji ukupno 30 zaraženih koronavirusom. Novooboljela je osoba iz Vinkovaca. Pet zaraženih je u bolnici, a u samoizolaciji se nalazi se 551 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije već osmi dan zaredom nema pozitivnih na koronavirus. Oboljelih je i nadalje dvoje, oni se nalaze u kućnoj samoizolaciji i više ni nemaju simptome bolesti COVID-19, objavili su iz ove županije na svojem Facebook profilu. Do sada su testirali 96 osoba, a 94 nalaza su bila negativna.

Sve o koronavirusu iz minute u minutu pratite OVDJE

Reci što misliš!