Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

Borba s epidemijom

Koronavirus odnio i stoti život među liječnicima u Italiji: 'Svaka je žrtva ostavila dubok ožiljak'

Koronavirus odnio i stoti život među liječnicima u Italiji: 'Svaka je žrtva ostavila dubok ožiljak'
AP Images

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom

Smrt izazvana pandemijom covid-19 ubrala je u Italiji svoju stotu žrtvu među liječnicima u četvrtak, objavila je liječnička udruga.

Posljednja žrtva je 62-godišnja liječnica obiteljske medicine iz gradića Mire u pokrajini Veneto, objavila je u četvrtak liječnička udruga Fnomceo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Italija je preplavljena žrtvama smrtonosne pandemije i od svih država ima najveći broj žrtava, a medicinsko osoblje plaća bolan danak u bolnicama i izvan njih zbog nedostatka zaštitne opreme poput rukavica i zaštitnih maski za lice. 

"Svaka žrtva ostavila je dubok ožiljak na koži i u srcu svakog talijanskog liječnika", rekao je Filippo Anelli, predsjednik udruge Fnomceo.

"Nestašice i propusti doista su teško razumljivi, a još je teže opravdati ih imajući na umu ove tragične brojke", rekao je Anelli.

U subotu je Carlo Palermo, predsjednik sindikata liječnika Anaao Assomed rekao da je umrlo približno 120 medicinskih radnika, među kojima 80 liječnika i 40 medicinskih sestara i njegovatelja. 

U srijedu je Italija imala potvrđenih gotovo 140.000 novih zaraženih koronavirusom, a od tog broja gotovo 10 posto, preciznije 13.522  su medicinski radnici.  

Reci što misliš!