Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

CRNO TRŽIŠTE

Mračni dio interneta: Krv osobe koja je preboljela virus triput skuplja od naručivanja ubojstva!

Mračni dio interneta: Krv osobe koja je preboljela virus triput skuplja od naručivanja ubojstva!
Thinkstock

To je dio interneta sastavljen od web stranica koje postoje samo na kriptiranoj mreži

Pandemija koronavirusa utjecala je i na mračne kutke interneta, gdje se mogu naručivati ubojstva, bijelo roblje, droga i po novome - krv oporavljenih od koronavirusa!

Vezana vijest

haker

Sve to na "normalnom" internetu nije dozvoljeno, ali dark web je posebno mjesto, gdje pravila nema. To je dio interneta sastavljen od web stranica koje postoje samo na kriptiranoj mreži, nije ih moguće pronaći kroz pretrage i na njih se ne možete doći klasičnim internetskim preglednicima kao Chrome, Firefox ili Safari.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do dark weba se može uz korištenje browsera kao TOR te još pokojeg alata, ali i uz podosta znanja...

Tamo se teško ikoga može pratiti, svi dolaze s ciljem ostati u mraku. Zato se na dark webu može naručiti ubojstva, kupiti "vodiče" za hakiranje web stranica, drogu, bijelo roblje... Tamo ima i pedofilije, ali i ljudi koji jednostavno ne žele ostavljati nikakav trag dok su online.

A najnoviji dio u ponudi, kako navodi Atlas VPN u svom istraživanju, jest krv osobe oporavljene od koronavirusa. Cijena je 16.000 američkih dolara, bez garancije da se radi o uistinu oporavljenoj osobi. Istovremeno, naručiti ubojstvo košta u prosjeku oko 5000 dolara!

Reci što misliš!