Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

K(o)ronična neodgovornost

Svadba u Kutini: Pozitivan muškarac išao na gradski bazen, tamburaš radi umjesto da je u izolaciji

Svadba u Kutini: Pozitivan muškarac išao na gradski bazen, tamburaš radi umjesto da je u izolaciji
PIXSELL

Jedan od tamburaša nije prijavljen kao kontakt, pa nije u samoizolaciji

Žarište koronavirusa u Sisačko-moslavačkoj županiji postala je privatna zabava održana u Kutini, a s koje je trenutno potvrđeno devet slučajeva zaraze.

Na njoj je sudjelovalo puno mladih osoba, uključujući i rukometaše Moslavine čiji ju je član i organizirao. Zabavi su prisustvovali gosti iz Zagreba, Rijeke i drugih gradova, a žarište je otkriveno nakon što je jedan mladić osjetio simptome bolesti. 

Simptome je osjetio tek nekoliko dana nakon zabave pa je većina gostiju i kontakata testirana tek u nedjelju, 5. srpnja, više od tjedan dana nakon što se zabava održala. Dio rezultata još uvijek nije objavljen, a svim gostima i osoblju određena je mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana.  O neodgovornosti svojih sugrađana i poznanika oglasio se muškarac iz Kutine koji je rekao kako se nekoliko osoba nije pridržavalo samoizolacije. 

Vezana vijest

Koronavirus


"Sulude okolnosti se događaju. Jedan od gostiju, kojem je kasnije testom potvrđeno da je pozitivan na COVID-19, boravio je na kutinskom gradskom bazenu, iako je u tom momentu već znao kako narednih 14 dana treba provesti u samoizolaciji", tvrdi i dodaje kako neke osobe, a koje su prisustvovale zabavi, nisu ni registrirane za samoizolaciju.  "Jedan od tamburaša s organizirane zabave, u dogovoru s organizatorom, nije prijavljen kao kontakt pa shodno tome niti je u samoizolaciji, niti je podvrgnut testiranju", poručuje i otkriva kako će član tamburaškog sastava nadolazećeg vikenda biti gost na svadbi u okolici Zagreba. Do tamo će se, kako tvrdi, goste iz Kutine zajedno prevoziti autobusom što može predstavljati dodatan rizik za širenje zaraze, prenosi Večernji list 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!