Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

NOVE MJERE

Početkom listopada uvode se obvezne covid potvrde u zdravstvu. Beroš poručio: 'Zdravstvo mora ostati sigurno za liječenje'

Početkom listopada uvode se obvezne covid potvrde u zdravstvu. Beroš poručio: 'Zdravstvo mora ostati sigurno za liječenje'
Patrik Macek/PIXSELL

"Imamo prelazno razdoblje za zdravstvene djelatnike koji se nisu cijepili. Dat ćemo svima vremena da se pripreme za redoviti rad", rekao je ministar

Krenule su pripreme za uvođenje obaveznih covid potvrda u Ministarstvu zdravstva, točnije u svim zdravstvenim ustavama. RTL je poslao upit ministru Berošu u kojem je otkrio kako se potvrde mogu očekivati već početkom listopada.

Vezana vijest

Festival slobode

"Zdravstvene ustanove moraju ostati mjesto za sigurno liječenje bolesnika. Sa zdravljem i životima se ne možemo igrati. Najavljeno uvođenje covid potvrda u zdravstvo upravo će omogućiti najveću moguću zaštitu svakom djelatniku i pacijentu. Poštujem svačija uvjerenja i stajališta, ali ja sam ministar zdravstva i na čelu sam resora čiji je zadatak osiguravati optimalne uvjete za liječenje svih hrvatskih pacijenata. Zato ove mjere nemaju i ne mogu imati alternativu", poručio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Cjepiva imamo, testova također, a vjerujem i dobre volje svih da stvorimo sigurno okružje za sve nas. Imamo prelazno razdoblje za zdravstvene djelatnike koji se nisu cijepili. Dat ćemo svima vremena da se odgovarajuće pripreme za redoviti rad. Pripreme su u tijeku kako bismo nesmetano krenuli s covid potvrdama početkom listopada. Činimo prvi korak u zdravstvenom sustavu koji je najranjiviji na ovu zarazu zbog naših pacijenata, a temelju toga imat ćemo rezultate i određeno iskustvo na osnovu kojih ćemo donositi daljnje odluke. Najvažnije je da u ovome trenutku zaštitimo sve naše pacijente i zdravstveno osoblje, jer tko će nas liječiti, ako dopustimo virusu da uđe u bolnice", stoji u odgovoru ministra.

Vezana vijest

Krunoslav Capak

Dok su iz Ministarstva rada mirovinskoga sustava obitelji i socijalne politike poručili kako pokušavaju maksimalno doprinijeti zaštititi korisnika i djelatnika sustava socijalne skrbi.

"Stoga će Ministarstvo u dogovoru i prema preporukama Stožera civilne zaštite donijeti odgovarajuću odluku oko obveze imanja COVID potvrde i skupina na koje će se to odnositi, a paralelno i u koordinaciji sa sustavom zdravstvene skrbi", pojašnjavaju. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!