Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

Glavni grad

Dnevne brojke za Zagreb: Više od sto učenika s covidom, još stotine u samoizolaciji, udio pozitivnih testova je 33%

Dnevne brojke za Zagreb: Više od sto učenika s covidom, još stotine u samoizolaciji, udio pozitivnih testova je 33%
Milan Sabic/PIXSELL

U Dr. Andrija Štampar obrađena su 1173 uzorka, od kojih je 395 bilo pozitivno. Stotine i stotine učenika također su upitne

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" izvijestio je u četvrtak, prenosi HINA, o potvrđenih 696 novooboljelih osoba u Zagrebu u posljednja 24 sata pd covida-19.

U Zagrebu je tako potvrđeno oboljelih u ovom trenutku 2808 ljudi. U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađena su 1173 uzorka, od kojih je 395 bilo pozitivno, odnosno čak 33 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 650 zaraženih osoba 359 su kontakti pozitivnih, a tri su doputovale iz BIH, Srbije i Njemačke. Zasad je 212 oboljelih negativne epidemiološke anamneze, a za 49 osoba obrada je u tijeku.

Kod sedam je osoba moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja (od navedenih, pet je iz drugih županija). Kod 13 je osoba moguća izloženost na radnom mjestu, a sedam osoba obrađeno je od strane liječnika obiteljske medicine.

Vezana vijest

Koronavirus

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli su jedan korisnik i jedan nezdravstveni djelatnik.

Zbog pozitivnog nalaza testa kod 74 učenika, četiri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 42 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 632 učenika osnovnih i 288 učenika srednjih škola.

Na nacionalnoj razini u zadnjih 24 sata umrlo je od covida 17 ljudi, potvrđeno je 3053 novih slučajeva, tako da je dokazano trenutno oobljelih u Hrvatskoj danas ukupno 13.717. 

Vezana vijest

korona karta

Među njima je 975 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 127 pacijenata.

Danas su prvo dr. Trobonjača, potom sam premijer Andrej Plenković, a onda i ministar zdravstva Vili Beroš govorili o neizbježnih 9000 umrlih od covida u skoro vrijeme uz ovakve trendove.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!