Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

I to bez zivkanja telefonom

Tisuće cijepljenih u jednom danu, kažu: 'Smatram to građanskom dužnosti', 'Ovo je najveći izum nakon vatre i pisma'

Tisuće cijepljenih u jednom danu, kažu: 'Smatram to građanskom dužnosti', 'Ovo je najveći izum nakon vatre i pisma'
RTL

"Došao sam se ovdje cijepiti jer su visoke brojke, preko 4 tisuće zaraženih pa eto čisto da budem siguran"

Bez posebnog zvanja i telefoniranja za trećinu se povećao broj cijepljenih u odnosu na prošli tjedan. Vidljivo je to i u mnogim hrvatskim gradovima gdje smo danas snimili kolone građana na punktovima za cijepljenje. 

Većina je došla po prvu dozu, a razlog nije samo pogoršana epidemiološka situacija. Donna Diana Prćić za RTL Danas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom prohladnog maglovitog jutra, nekima su se razbistrile misli pa su se odlučili cijepiti. Ovo su prizori sa zagrebačkog Velesajma. Ponovno redovi i do nekoliko stotina metara. 

"Došao sam se ovdje cijepiti jer su visoke brojke, preko 4 tisuće zaraženih pa eto čisto da budem siguran", kazao je Rajan Radomirović iz Zagreba koji ima, rekao je, 16 godina. 

"Sad ću ja sebe zaštititi, doktore brate slušaš struku", kazao je Mijo Akrap iz Zagreba.

Ipak, dio njih, kaže, stigao je prvi put isključivo zbog COVID potvrda. Po svoju prvu, drugu ili treću dozu do kraja dana je stiglo 1334 ljudi. 

"Brojke novocijepljenih i prvih doza se povećavaju i to značajan i to dvostruko više nego prije mjesec dana. Imamo jako puno posla, zamolila sam kolege koji su na trijaži da skrate pauzu jer ne želimo da ljudi stoje na hladnoći i smrzavaju se", rekla je voditeljica smjene cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu.

Više je posla i u Rijeci i u Splitu.

"Utjecalo je i to jer sam vidjela prognoze i da to nije baš kako se očekuje. Smatram da je to građanska dužnost obaviti", kazala je Ana Matijević iz Kaštel Starog, a Luka Bajto iz Splita:

"Po meni kao jednom mladu čovjeku je cjepivo najveći izum čovječanstva nakon vatre i nakon pisma i mislim da bi se svak' radi zaštite svih nas i radi povratka u normalan život trebao cijepiti."

Cijeli prilog:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!