Ostani doma
Vijesti / Koronavirus

kontrola korona mjeri

Već večeras i sutra nove akcije u koje je uz civilnu zaštitu, ravnateljstvo policije uključena i Porezna uprava. Evo o čemu se radi

Već večeras i sutra nove akcije u koje je uz civilnu zaštitu, ravnateljstvo policije uključena i Porezna uprava. Evo o čemu se radi
RTL

Zbog nenošenja maski upozorila je 147 građana, gotovo pet put više nego prošli tjedan. Isto tako, izdali su i više kazni. 7, a prošlog tjedna 5.

Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u našoj zemlji bliži se pet tisuća. Novih je slučajeva danas 4547, a na bolničkom je liječenju više od 1300 osoba. Na respiratoru je njih 175. Nažalost, preminulo je 30 osoba, od toga 26 nije bilo cijepljeno.
A cijepljenja nema do utorka pod objašnjenjem da je interes slab pa punktovi vikendom ne rade.

Vezana vijest

Testiranje

Istodobno, traje pojačana kontrola mjera koje su na snazi. Koliko je kazni i upozorenja izdano od ponedjeljka do danas, doznaje Donna Diana Prčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz rado viđene goste koji imaju rezervacije u njegovu restoranu i oni nenajavljeni poput inspekcije su, kaže ovaj ugostitelj, dobrodošli.

Vezana vijest

testiranje na covid

"Kontrola je bila kod nas jednom i mi smo bili u skladu s odredbama, stolovi su nam razdvojeni jedan od drugoga, unutrašnji prostori maske i do sada nije bilo nikakvih problema", rekao je Ivan Udović, vlasnik restorana u Puli.

Kontrole ne smetaju ni građanima ni turistima.

"Počeli su smanjivati, prestali su paziti, trebali bi malo pregledati što se događa u lokalima i ugostiteljskim objektima", rekao je Alen Ukalović, Pula.

Pojačane su kontrole i u glavnom gradu. Posjet je pao jučer popodne u jednom trgovačkom centru.

"4 sata smo prolazili točku po točku. Zanimao ih je kad je posljednji put pročišćena ventilacija u centru. Zanimali ih je imaju li svi ulazi istaknute obavezne obavijesti o obaveznom nošenju maske, imamo li dezinficijense na svakom ulazu, nose li masku djelatnici, kako je ustrojena covid redarska služba i tako", rekao je Marko Župa, voditelj komunikacija trgovačkog centra.

Upravo u ovom tjednu policija je imala više postupanja.

Zbog nenošenja maski upozorila je 147 građana, gotovo pet put više nego prošli tjedan. Isto tako, izdali su i više kazni. 7, a prošlog tjedna 5. Što se tiče kršenja odluka Stožera, bilo je 7304 nadzora te je zabilježeno 16 prekršaja. Inspektori civilne zaštite isto tako u akciji - 1702 nadzora, a utvrđeno je 9 nepravilnosti.

Već večeras i sutra nove akcije koje je uz civilnu zaštitu, ravnateljstvo policije uključena i Porezna uprava.

"To će biti po okupljanjima onima, noćnima, vezano uz događanja, koncerte, vezano uz Noć vještica, sva okupljanja građana. Normalno da ćemo obići i groblja", rekao je Nikola Turkalj, načelnik Sektora inspekcije u Ravnateljstvu civilne zaštite. 

Više pogledajte u prilogu. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!