Ostani doma
Mali biznisi

RUČNI RADOVI

Mateja iz male zagorske općine hrabro je započela obrt usred pandemije: 'Uvijek me veseli konačni rezultat'

Mateja iz male zagorske općine hrabro je započela obrt usred pandemije: 'Uvijek me veseli konačni rezultat'

Usprkos poteškoćama koje je imala zbog otvaranja obrta usred pandemije, Mateji je drago što se odlučila na taj korak

RTL.hr vam redovito donosi priče o "malim biznisima koje ćete voljeti". Ovoga puta to je priča o Mateji Bartolin vlasnici obrta koja ručno izrađuje poklone.

Svi ponekad požele pokloniti personalizirani poklon, a Mateja Bartolin iz općine Mače u hrvatskom Zagorju u svibnju prošle godine, u jeku pandemije, odlučila je otvoriti mali obrt kako bi se posvetila upravo tome.

Suveniri po želji

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mateja se bavi ručnom izradom nakita od perlica, kristala i poludragog kamenja, ukrasa, repromaterijala i suvenira. Osim toga nudi i usluge laserskog rezanja i graviranja po želji. 

''Ideja je došla i puno ranije, ali se je bilo jako teško odlučiti na takav korak s obzirom na situaciju u svijetu. Obrt je nastavak hobija i kućne radinosti koju sam jedno vrijeme imala otvorenu'', ispričala nam je Bartolin.

Za sada jedino ona radi, no napominje kako su joj suprug i brat od velike pomoći. Njezin obrt orijentiran je na online prodaju. Kupci obrt mogu pronaći na Facebooku, Instagramu, kao i njihovoj službenoj web stranici. 

''Zahvalna sam na svakom kupcu koji prepozna moj trud i vrijeme uloženo u pojedini proizvod i na tome što mi se obraćaju s povjerenjem'', naglasila je Bartolin.

Vezana vijest

lončarstvo val

Usponi i padovi

Trenutno se sav posao odvija iz jedne sobe, no Bartolin i njen suprug rade na tome da se prebace u novi prostor. 

''Radimo na tome da obrt prebacimo iz trenutnog "sobička" u novi prostor. Naravno da u tome imamo uspona i padova, najviše u pogledu financiranja i vremena koje imamo za radove, ali nas jako veseli konačni rezultat pa se svi padovi gledaju kao prilika da naučimo na greškama'', kazala je Bartolin.

Pandemija nije utjecala na njezin biznis s obzirom na to da je prodaja okrenuta Internetu, s toga se Mateja ne mora brinuti hoće li joj Stožer zabraniti rad ili ne. 

''Ali svakako, svaka zabrana okupljanja i slavlja utječe na kupovinu mojih proizvoda'', prokomentirala je vlasnica obrta. 

No usprkos poteškoćama koje je imala zbog otvaranja obrta usred pandemije, Mateji je drago što se odlučila na taj korak. 

''Svoj posao jako volim i nikad nije dosadno jer je svaki proizvod koji se napravi poseban. Veseli me svaki korak u izradi, drago mi je kada su kupci zadovoljni, pogotovo kada se vrate i ponovno naruče neki proizvod, uživam u fotografiranju i pokazivanju svake kombinacije boja i ukrasa na stranici'', kazala je.

S obzirom na to da je još na počecima, nada se da će se njezin posao s vremenom razviti i da će mu se moći potpuno posvetiti. Za sada dosta ulaganja dolazi iz štednje obitelji Bartolin. 

 

Tekst je financiran sredstvima Google stipendije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!