Ostani doma
Mali biznisi

mliječni proizvodi

Simpatični Mario osvojio vas je u Večeri za pet na selu: Predstavljamo njegov Milk bar, farmu s koje možete i naručiti dostavu!

Simpatični Mario osvojio vas je u Večeri za pet na selu: Predstavljamo njegov Milk bar, farmu s koje možete i naručiti dostavu!

Njegova farma se može i posjetiti svaki dan od 13 do 20 sati i tamo se besplatno preuzeti naručeni proizvodi

RTL.hr vam redovito donosi priče o "malim biznisima koje ćete voljeti". Ovoga puta to je priča o Mariju Krogu i njegovoj farmi ''Milk Bar''.

U Gornjoj Pačetini pokraj Krapine o svojim životinjama brine Mario Krog kojega su gledatelji RTL-a već upoznali. Njegova Milk Bar farma postala je puno popularnija otkad je sudjelovao u RTL-ovoj emisiji ''Večera za 5 na selu'', no počeci nisu bili lagani.

Patke su bile prvi izbor

(Mario u "Večeri za pet'")

''Prije pet godina sam započeo s farmom pataka, no to nije baš išlo. Onda sam nabavio jednu kozu, a zadnje dvije godine su krave više u fokusu'', kazao je Krog. 

Patke su, kaže Krog, bile logičan prvi izbor jer živi u Gornjoj Pačetini, no problem je što ljudi rijetko jedu pačje meso. Samo u posebnim prilikama. 

''Razmišljao sam što mogu samostalno raditi pa sam kupio jednu kozu. Da probam s mlijekom, tako je počelo'', rekao je Krog.

Nakon što je nabavio desetak koza, primijetio je da mu je teško dalje se fizički nositi s velikom količinom rada koji su koze zahtijevale, a za to je dobivao premalo mlijeka. Danas više nema patke, ali društvo mu prave tri koze, dvije krave, telići i 14 mačaka.

''Onda sam uzeo jednu kravu koja daje više mlijeka. Zasad imam dvije krave, ali u planu je da imam šest, kako bih mogao sve proizvoditi'', izjavio je Krog.

S početkom pandemije, primijetio je veći interes kupaca, a nakon što je bio sudionik ''Večere za pet'' taj interes je eksplodirao.

''Prije bi netko došao posjetiti farmu jednom u šest mjeseci, a sad svaki dan'', rekao je Krog. 

''Imamo online trgovinu jer radimo sve po narudžbama. Od kad je korona počela fokusiran sam na narudžbe. Narudžbe se primaju online od ponedjeljka do petka do 12 sati. Preuzimanje je na farmi, a postoji i mogućnost dostave u Zagreb'', objašnjava vlasnik OPG-a.

Vezana vijest

pero sredstva za čišćenje

Tridesetak vrsta voćnih jogurta

Nema u planu proširenje i sad je već jako zauzet. Cilj mu je održati se na trenutnoj količini proizvoda, a najveće probleme zadaje mu državna administracija. 

''Za otvoriti farmu, trebalo je godinu i pol. Treba zadovoljiti jako puno pravnih stvari. S vremenom i iskustvom, to nekako profunkcionira, na početku je najteže'', kazao je Krog.

I web shop, koji je otvorio prošle godine, mu je puno olakšao poslovanje. Ranije je bio zatrpan porukama i kaže, ponekad se desilo da nešto slučajno zaboravi. Osim web stranice, ima i svoju Facebook stranicu.

''Kako je zbog korone sve bilo zatvoreno, povećala se potražnja'', komentirao je vlasnik OPG-a.

Osim web shopa, njegova farma se može i posjetiti svaki dan od 13 do 20 sati i tamo se besplatno preuzeti naručeni proizvodi. Krogova online trgovina ima široku ponudu kefira, jogurta, mlijeka i sireva. U ponudi imaju čak tridesetak vrsta voćnih jogurta. 

''Nova linija proizvoda su frozen jogurti, kojeg osim kod nas na farmi ima i u jednom malom dućanu u Zagrebu'', rekao je Krog.

''Najpopularniji su jogurti od borovnice, maline i jagode. Radimo i kombinacije, primjerice vanilija i jagoda ili jagoda i đumbir. Meni je najdraža stracciatella'',  kazao je Krog.

I njegov djed je imao OPG-a, no to je uvijek bilo za samo vlastite potrebe, a Mario je OPG preuzeo od djeda i proširio.

''Oduvijek sam se htio baviti baš OPG-om. Najteže mi pada administracija i marketing, a najdraže je hranjenje i druženje sa životinjama'', rekao je Krog.

 

Tekst je financiran sredstvima Google stipendije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!