Ostani doma
Mali biznisi

pravi su hit

Veganski rezanci s čokoladom ili vrganjima, pekmez od luka, samo su neka od čuda kreativnog bračnog para: 'Trudimo se biti drugačiji'

Veganski rezanci s čokoladom ili vrganjima, pekmez od luka, samo su neka od čuda kreativnog bračnog para: 'Trudimo se biti drugačiji'

Njihovi rezanci u sebi ne sadrže jaja, stoga ih mogu jesti i vegani

RTL.hr vam redovito donosi priče o "malim biznisima koje ćete voljeti". Ovoga puta predstavljamo vam OPG Sokić koji već godinama oduševljava svojim unikatnim prehrambrenim proizvodima.

Prije sedam godina, Zdravko i Vera Sokić iz Cernika, otvorili su svoj jedinstveni OPG. Proizvode 11 vrsta širokih rezanaca s gljivama, ljekovitim biljem, čokoladom i kakaom, kao i druge zdrave i unikatne proizvode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Supruga i ja smo već 40 godina planinari i gljivari. Naš prvi proizvod je bio ajvar s vrganjima  - ajvarganj i tko god ga je probao, bio mu je odličan. Te godine smo nabrali puno vrganja, no ponestalo nam je paprike. Onda su naš stariji sin koji je kuhar i moja supruga razgovarali i rekli: 'Idemo probati napraviti rezance'', ispričao nam je Zdravko Sokić.

Svoj OPG vidjeli su kao bijeg od neimaštine. U potrazi za novim i kreativnim prehrambenim proizvodima pomoglo im je i znanje o biljkama.

''Rekla mi je supruga da ako još nešto smislim da će me ubiti'', šali se Sokić.

Pogodni i za vegane

Njihovi rezanci u sebi ne sadrže jaja, stoga ih mogu jesti i vegani. Brašno koje koriste je 100 postotni durum. Sokić napominje kako su čokoladni rezanci u posljednje vrijeme pravi hit.

''Imamo i pekmez od luka. Kao i ocat od divljeg šipka, po čemu smo jedinstveni, što nitko drugi ne radi. Radimo i začinske soli s medvjeđim lukom i tako. Pokušavamo biti malo drugačiji'', kazao je Sokić.

Sokić napominje da mu dosta pomažu i unuci.

''Supruga ima vrt kao nogometno igralište i sve motikom obrađuje'', napominje Sokić.

Njihovi proizvodi mogu se naći u nekoliko zagrebačkih trgovina, a osim toga možete vidjeti što nude i na njihovoj Facebook stranici.

''Prije covida smo puno bili i na istarskim sajmovima. Nadam se da će ove godine opet toga biti,  a kupci se mogu javiti i preko Facebooka ili nas nazvati'', pojasnio je suvlasnik OPG-a.

Vezana vijest

opg brinjak

Recept star 200 godina

Problem na koji nailaze je poskupljenje poštarine Hrvatske pošte, s obzirom da imaju pravilo da prvo oni naručeno kupcu pošalju, a tek onda kupci plate.

Najpopularniji proizvodi su im rezanci s vrganjima, medvjeđim lukom i čokoladom. Veliki je interes i za ocat od šipka, a traži se često i ajvar s vrganjima.

''U Zagrebu je dosta popularan pekmez od šljiva bez grama šećera koji se radi po recepturi staroj preko 200 godina'', rekao je Sokić.

Zasad su fokusirani na hrvatsko tržište, no često im se javljaju i Slovenci koji su njihove proizvode kušali tijekom ljetovanja u RH. Trude se držati niske cijene, stoga suvlasnik OPG-a Sokić poručuje: ''Riskirajte tako mali iznos novca. Kad probate, garantiram da ćete ostati kupci''.

 

Tekst je financiran sredstvima Google stipendije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!