Ostani doma
Novosti

UPAO U RUPU NA HVARU

Biciklista izvlačili iz provalije

Biciklista izvlačili iz provalije

Francuski biciklist vozio se između naselja Ivan Dolac i Sveta Nedilja na Hvaru te je u jednom trenutku upao u provaliju. Prošao je bez ozljeda, ali morali su ga izvlačiti GSS-ovci.

HVAR - Gorska služba spašavanja (GSS) spasila je u utorak poslijepodne turista iz Francuske koji je, vozeći bicikl, upao u provaliju na otoku Hvaru, no prošao je bez ozbiljnijih ozljeda.

Francuz koji ljetuje na južnoj strani Hvara oko 15,30 sati pao je u provaliju na području između naselja Ivan Dolac i Sveta Nedilja. Po riječima spasilaca, mjesto na kojem je pao je vrlo nepristupačno jer se ispod i iznad njega nalazi strma litica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah nakon pada putem Centra 112 zatražena je pomoć GSS-a čiji su djelatnici helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prebačeni na Hvar. Spasioci su niz strmu stijenu došli do Francuza kojeg su spustili niz stijenu već oko 17 sati.

Kako su kazali, riječ je o izuzetno strmim liticama, pa im nije jasno što je uopće turist radio sa biciklom na takvom terenu, s obzirom da bi i iskusnom alpinistu trebalo dosta vještine za sigurno kretanje. Još im je manje jasno kako je uspio proći bez ozbiljnijih ozljeda.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!