Ostani doma
Novosti

SAMA U JEDRILICI

Roditelji dopustili kćeri (13) da sama oplovi svijet

Roditelji dopustili kćeri (13) da sama oplovi svijet

Cenatr za socijalnu skrb u nizozemskom Utrechtu od suda je zatražio da se roditeljima 13-godišnje Laure Dekker po hitnom postupku oduzme pravo skrbništva.

AMSTERDAM - Nizozemske vlasti odlučile su ograničiti roditeljsko pravo skrbništva bračnom paru koji podržava naum svoje 13-godišnje kćerke da sama oplovi svijet u jedrilici.

Sud u Utrechtu u ponedjeljak je, odlučujući o zahtjevu centra za socijalnu skrb u kojem se traži da se roditeljima Laure Dekker po hitnom postupku oduzme pravo skrbništva, kazao kako ne bi bilo odgovorno dopustiti joj da samam polovi svijetom budući da nije još u stanju sama procijeniti rizike takvog putovanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Laura je planirala krenuti na svoj put oko svijeta 1. rujna, a putovanje bi trebalo trajati dvije godine. Njezini roditelji su rekli da bi putem interneta nastavila školovanje s jedrilice, a od škole su već tražili da Lauri dozvole da dvije godine ne pohađa nastavu nego "dopisno" polaže razrede.

Nakon što je škola odbila zahtjev, a roditelji objavili da i dalje podržavaju naum svoje kćeri, uključio se centar za socijalnu skrb i otvorio istragu.

Laura je u izjavi za javnu televiziju kazala kako je rođena na jedrilici svojih roditelja i da je već u dječjoj dobi postala izvrsnim skipperom te da se ne smatra premladom da bi sama oplovila svijet.

"Sve ovisi o tome kako ste odgajani", rekla je Laura. "Ja sam odgojena da budem vrlo, vrlo samostalna", istaknula je ona.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!