Novosti

hdz se obrušio na kukuriku koaliciju

'Niti jedan postupak se ne vodi protiv SDP-ovaca, a afera ima cijeli niz'

'Niti jedan postupak se ne vodi protiv SDP-ovaca, a afera ima cijeli niz'
Robert Anic/PIXSELL

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Gordan Jandroković danas su govorili o financijskim aferama Kukuriku koalicije.

U središnjici HDZ-a danas se održala konferencija za medije na temu Financijske afere Kukuriku koalicije. O toj temi govorili su zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Gordan Jandroković.

"Na početku postavljam pitanje - kako je moguće da čovjek koji je toliko duboko povezan s mogućim sukobom interesa, gospodin Šegon, bude osoba koja za Vladu vodi projekt predstečajnih nagodbi", upitao je Jandroković.

Istaknuo je kako smatra da je Šegon u privilegiranom položaju.

"Prema svemu što smo doznali, gospodin Šegon je u privilegiranom položaju, pod sumnjom po raznim osnovama. Kako mu možemo vjerovati da će osjetljiv proces predstečajnih nagodbi voditi u interesu građana", naglasio je Jandroković.

On je također rekao kako je 'došlo je do ozbiljnog nazadovanja kad su u pitanju postignuća iz poglavlja 23. pregovora s EU'.

"Nema niti jedan postupak koji se vodi protiv članova SDP-a, a afera ima čitav niz - slučajevi Jakovina, Antešić, Zlatar-Violić, Merzel, Sabo, Radman", nabrajao je Jandroković.

"Vidimo da nema vjerodostojnosti u borbi protiv korupcije. Zbog toga gubimo kredibilitet, unosi se pravna i gospodarska nestabilnost. Ne možemo imati primjere da se određeni ministri smjenjuju, a za puno gore radnje neki ostaju nekažnjeni. Pad kreditnog rejtinga je zbog toga što nema provedbe nužnih reformi", izjavila je Ivana Maletić.

Jandroković je istaknuo kako Zakon o predstečajnim nagodbama mnogo uspoređuju s privatizacijom i pretvorbom.

"Zakon o predstečajnim nagodbama pokazuje čitav niz slabosti, do toga da ga neki uspoređuju s privatizacijom i pretvorbom. O tome je govorio sudac Kolakušić, nakon čega je uslijedio neviđeni napad ministra Linića na njega, uz pomoć medija", zaključio je Jandroković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Category: 825 - 825

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!