Ostani doma
Novosti

U I STOM DANU

Slovenija: Poginula tri planinara

Slovenija: Poginula tri planinara

Dvojica planinara su se poskliznula i pala, a jedan je doživio srčani udar. U slovenskim planinama na godinu strada dvadesetak ljudi.

LJUBLJANA - Čak tri nesreće sa smrtnim ishodom dogodile su se u petak u slovenskim planinama u kojima obično u prosjeku smrtno nastrada dvadesetak ljudi na godinu.

Gorska služba spašavanja zabilježila je intervencije u kojima su se dvojica planinara u dva odvojena slučaja okliznuli, pali i poginuli, a u trećem je slučaju planinar umro nakon srčanog udara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sva tri slučaja riječ je o slovenskim državljanima, ali u nesrećama su zadnjih godina često stradali i planinari iz Češke, Austrije, Mađarske, Italije i drugih država, što se u nekim slučajevima povezuje s preslabim poznavanjem terena.

Osim okliznuća i pada u provaliju, češći razlozi stradanja su i odroni kamenja ljeti te lavine zimi. Slovenska gorska služba spašavanja svake godine ima nekoliko stotina intervencija i često upozorava da neki u planine idu bez kondicije i poznavanja terena.

Najtragičnija godina u slovenskim planinama u proteklih dvadeset godina bila je 2007. kada je smrtno nastradalo 43 ljudi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!