Novosti

ZBOG KOLUMBIJE

Tučnjava Chavezovih protivnika i pristaša

Prosvjedi protiv predsjednika Venezuele održani su u Kolumbiji, Venezueli, Španjolskoj i New Yorku.

BOGOTA - Tisuće ljudi izašlo je u subotu na ulice Bogote kako bi prosvjedovali protiv odluke predsjednika Venezuele Huga Chaveza o zahlađenju odnosa s Kolumbijom.

Na prosvjede su preko interneta pozvali Kolumbijci koji se protive Chavezovoj politici udaljavanja Venezuele i Kolumbije. I dok su ga protivnici nazivali diktatorom, Chavezove pristaše također su izašle na ulice iskazavši mu bezuvjetnu potporu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Morala je intervenirati i policija kako bi se izbjegli sukobi. Usprkos tomu, u središtu Bogote izbilo je nekoliko tučnjava.

Protiv Chaveza se prosvjedovalo i u drugim dijelovima Latinske Amerike i svijeta.

U Caracasu se okupilo nekoliko stotina Chavezovih protivnika prosvjedujući protiv njegove politike "podjele", "osiromašenja" i "manipulacije" stanovništva Venezuele.

Internetskom pozivu na prosvjede protiv Chaveza odazvali su se njegovi protivnici i u drugim zemljama svijeta, pa je tako u Madridu na glavnom trgu stotinjak osoba zahtijevalo odlazak Huga Chaveza, kao i u New Yorku, ispred sjedišta UN-a.

Odnosi Kolumbije i Venezuele napeti su od srpnja kad je Bogota najavila da će s Washingtonom potpisati sporazum o vojnoj suradnji prema kojem će američka vojska moći koristiti sedam baza u Kolumbiji.

Hugo Chavez, koji predvodi regionalni otpor tom sporazumu, izjavio je 25. kolovoza da je od vlade zatražio da pripremi "prekid odnosa" s Kolumbijom.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!