Ostani doma
Novosti

Besplatni i stručni savjeti

Lijek za poslovne nedoumice u Pravno-ekonomskoj klinici

Osječki poduzetnici više ne moraju plaćati skupe pravne savjete, a na jednom mjestu dobit će i ekonomsku ekspertizu. Besplatno i stručno, taj će im posao odraditi studenti i to u jedinstvenoj Pravno-ekonomskoj klinici.

Otvoriti obrt ili tvrtku? Što kažu zakoni, a što ekonomska računica? Za poslovne nedoumice od sada postoji lijek i to u - Pravno-ekonomskoj klinici.

"Pravno ekonomska klinika funcionira na način da zapravo u cijelom procesu studenti preuzimaju sav dio posla, oni rade pod nadzorom mentora", pojasnila je Dubravka Akšamović, mentorica s Pravnog fakulteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studenti Pravnog i Ekonomskog fakulteta na klinici primaju poduzetnike i rade na rješavanju njihovih problema.

"Mi smo konkretno imali tri slučaja koja smo trebali riješiti, jedan je bio otkaz radnika", rekao je Ivan Čeme, student Ekonomskog fakulteta.

Pomažu im mentori s matičnih fakulteta, ali i odvjetnici i suci.

"Dajemo im prostor da sami istraže rješenje, ali onda uvijek u suradnji s mentorom dajemo finalni prijedlog rješenja", kazala je Sunčica Oberman Peterka, mentorica s Ekonomskog fakuteta.

Za studente, to je novi oblik učenja, za klijente – besplatni stručni savjet. Zatražila ga je i ova poduzetnica.

"Trebala sam jedan pravni savjet, konkretno, osnivanje jednostavnog trgovačkog društva", rekla je poduzetnica Nataša Surla Luch.

Pravne klinike već postoje u svijetu, no ovo je prva koja je obuhvatila i ekonomski aspekt.

"Zaista nedostaje onaj ekonomski dio savjeta, dakle, onaj nekakav troškovni dio pri samom savjetu", kazala je Anamarija Delić, mentorica s fakulteta.

Uključila se i Hrvatska udruga poslodavaca.

"Da ih povežemo s našim članovima i na taj način da im oni mogu danas sutra pomoći, a danas sutra opet na zadovoljstvo svih njih mogu pronaći i svoj posao kod naših članica", oglasio se Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca Osijek.

Osječka klinika jedinstvena je u svijetu, pa se za nju zanimaju i američki sveučilištarci.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!