Ostani doma
Novosti

MAĐARSKA NA VRHU

Mali Mađari vole piće i cigarete

Mali Mađari vole piće i cigarete

Djeca u Mađarskoj imaju odličnu zdravstvenu zaštitu koja je među najboljima u Europi. No, većina ih rano otkrije alkohol i cigarete.

BUDIMPEŠTA - Djeca u Mađarskoj imaju bolju zdravstvenu zaštitu od većine vršnjaka u zemljama OECD-a, ali i više piju i puše, pokazala je studija OECD-a objavljena u listu Nepszabadsag.

Studija je pokazala da je u Mađarskoj svako 11. dijete ispod granice siromaštva. Za usporedbu, u zemljama OECD-a u prosjeku je ispod granice siromaštva svako osmo dijete, dok je u SAD-u svako četvrto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slovačka djeci nudi najviši standard zdravstvenih usluga i najvišu razinu sigurnosti, dok je Mađarska na vrhu ljestvice OECD-a kada je riječ o programu cijepljenja.

U Mađarskoj 27,6 posto djece voli školu. Škola je najdraža njihovim češkim vršnjacima (11,7), a najmrskija turskim (57,4).

Statistika pušenja svrstala je Mađarsku na četvrto mjesto. 21 posto djece u dobi od 15 godina popuši najmanje jednu cigaretu na tjedan, dok je u zemljama OECD-a prosjek 17 posto. Najviše puše mali Austrijanci, a najmanje Amerikanci.

Kada je riječ o alkoholu u dobi od 13 do 15 godina, najviše piju Britanci (33 posto), a za njima slijede Danci i Finci, a Mađari su na 6. mjestu, pokazala je studija.

Stopa tinejdžerskih trudnoća posebno je visoka u Meksiku, SAD-u i Turskoj, dok je najniža u Japanu, Koreji i Švicarskoj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!