Novosti

potpuna cenzura medija

Samohrana majka troje djece prisilno deložirana, aktivisti udaljeni

Danas je, u drugom pokušaju, deložirana Marijana Fel, samohrana majka s troje malodobne djece, iz obiteljske kuće u Pitomači koja je u siječnju prodana na dražbi Općinskog suda u Virovitici u sklopu brakorazvodne parnice.

U srijedu u 8 sati ujutro počeo je novi pokušaj prisilne deložacije obitelji Fel iz Pitomače, objavili su aktivisti grupe Živi zid. Također su dodali da je deložacija najavljena samo dan ranije.

Tada su pred kuću obitelji Fel stigli policajci, ovršitelj, bravar, svjedoci i budući vlasnik, ali i aktivisti Živog zida, koji na svojoj Facebook stranici iz minute u minutu objavljuju tijek događaja.

Javili su kako policija prijeti susjedima da će ih uhititi ako budu puštali novinare kroz svoje vrtove, a također se prijeti i novinarima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samohrana majka troje djece Marijana Fel nakon gotovo dva sata je deložirana iz svog doma te ostavljena u susjedovom dvorištu. Veliki broj pripadnika interventne policije prisilno je udaljio sve aktiviste Živog zida, osim shrvane majke i još jedne gospođe jer im je pozlilo.

'Ovo je fašizam'

Susjedi i aktivisti pokušavajući spriječiti deložaciju samohrane majke troje djece uzvikuju: 'Pravna država', 'Ovo je fašizam', 'Pustite medije' i 'Budite ljudi'.

Aktivisti su napravili živi zid oko kuće, pa ih je policija počela prisilno micati. Kako se navodi na Facebook profilu Živog zida, policija je počela s uhićenjima aktivista. Novinarima nije dopušteno snimanje.

Također javljaju da policija ne pušta Hitnu pomoć koja je stigla pomoći ženi kojoj je pozlilo.

Aktivisti na Facebooku pozivaju građane da pošalju upite Vladi kako se to policajci ponašaju prema građanima.

Prekršajne prijave za sve aktiviste Živog zida

Policija će protiv svih 33 prosvjednika, koji su danas pokušali spriječiti deložaciju u Pitomači, podnijeti optužne prijedloge zbog kršenja javnog reda i mira, izvijestila je danas virovitičko-podravska Policijska uprava.

U priopćenju se kaže kako su policijski službenici, kako bi ovrhovoditelju Općinskog suda omogućili provođenje sudske odluke, nad prosvjednicima "koji su pružali pasivan otpor i držali se rukama jedni za druge, uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu, pritom pazeći da ne dođe do bilo kakve ozljede".

Jednog po jednog izdvajali su iz skupine i nosili u policijske automobile, a zatim ih sve prevezli u policijsku postaju Pitomača, gdje su pojedinačno evidentirani i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi, kaže se u priopćenju.

Navodi se da je asistencija policije porvedena prema zakonu i na zahtjev Općinskog suda u Virovitici te da je, u skladu procjenama, angažiran "dovoljan broj policijskih službenika i službenica".

Prosvjednike, koji su sjedili ispred kuće, pozvali su da se raziđu, ali oni su se oglušili na poziv i upozorenje da čine prekrašaj. Ovrha je provedena između osam i 10 sati, kaže se među ostalim u priopćenju.

Samohrana majka s troje djece završila na ulici

Danas je, u drugom pokušaju, deložirana Marijana Fel, samohrana majka s troje malodobne djece, iz obiteljske kuće u Pitomači koja je u siječnju prodana na dražbi Općinskog suda u Virovitici u sklopu brakorazvodne parnice.

Marijana Fel kuću nije željela napustiti jer smatra da su joj narušena ljudska prava te da je sudski postupak prodaje nekretnine proveden nezakonito i uložila je žalbu. Aktivisti Živog zida spriječili su prvi pokušaj deložacije prije 12 dana. Danas tvrde da im je policija zabranila snimanje deložacije.

Aktivisti tvrde da je policija već jutros u 2 sata počela s blokadom prilaznih cesta. Prema njihovim tvrdnjama, na mjestu deložacije nalazi se velik broj policajaca dok obitelji Fel podršku pružaju susjedi.

Po završetku deložacije novi je vlasnik preuzeo kuću.

 

 

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!