Ostani doma
Novosti

PREDSJEDNIČKA UTRKA

Josipović vjeruje da ga Bandić podržava

Josipović vjeruje da ga Bandić podržava

SDP-ov kandidat za predsjednika Republike Ivo Josipović vjeruje da će njegovu kandidaturu podržati i Milan Bandić, za kojeg se i dalje priča da bi i sam mogao krenuti u utrku za Pantovčak.

ZAGREB - Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović predstavio je u četvrtak svoj izborni tim i internetsku stranicu i pritom, odgovarajući na pitanje novinara, izjavio kako vjeruje da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržati njegovu kandidaturu.

"Stranka stoji iza mene, stranka je izabrala svog kandidata. Ja vjerujem da će i kolega Bandić podržati kandidaturu. Podržavanje je odabir svakog od nas", odgovorio je Josipović na pitanje zna li zašto na predstavljanje nije došao Bandić i znači li njegov nedolazak da ne podržava njegovu kandidaturu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje zašto nema oznaka stranke, Josipović je odgovorio kako je predsjednička kampanja postavljena personalizirano. "SDP je mene predložio, ja to s ponosom ističem, međutim predsjednički izbori su oni u kojima se traži naklonosti 50 posto plus jednog glasača. To znači da nije dovoljno računati samo na stranačke glasače, to znači da ni program koji se nudi nije isključivo stranački", rekao je Josipović.

"Tako smo se dogovorili", dodao je na to čelnik SDP-a Zoran Milanović, uz buran smijeh okupljenih, te naglasio kako je hrvatski ustav tu "vrlo jasan". "U trenutku pobjede, a ona je neminovna, izabrani predsjednik prestaje biti član političke stranke", rekao je Milanović i dodao kako je savršeno jasno "čiji je Ivo kandidat".

Josipovićevu kandidaturu svojim su dolaskom podržale brojne osobe iz političkog i javnog života, a okupljenima su se obratili i Ankica Lepej, Nedjeljko Fabrio te Ante Kotromanović. Uz brojne SDP-ovce, predstavljanju su nazočili i glazbenici Husein Hasanefendić Hus, Nikša Bratoš, Paolo Sfeci, Matija Dedić, redatelj Hrvoje Hribar, predsjednica SABA RH Vesna Konstantinović-Čulinović, novinar Romano Bolković, sportski djelatnik Dragutin Šurbek , povjesničar Dušan Bilandžić i drugi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!