Ostani doma
Novosti

TEŠKO 8,7 KILOGRAMA

Indonežanka rodila divovsko dijete

Indonežanka rodila divovsko dijete

Beba teška čak 8,7 kilograma došla je u ponedjeljak na svijet na indonezijskom otoku Sumatri. Duga je 62 cm, prvih pet minuta disala je uz pomoć maske, ali sada se osjeća dobro.

DŽAKARTA - Indonežanka je rodila bebu od 8,7 kg koja se dobro osjeća nakon što je namučila majku tijekom poroda, objavila je u srijedu indonezijska bolnica.

Još uvijek bezimeni dječačić rođen je carskim rezom u ponedjeljak u državnoj bolnici u Kisaranu, gradu na sjeveru otoka Sumatre, kazao je Binsar Sitanggang, ginekolog koji je vodio porod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Težina novorođenčeta znatno je otežala porod", komentirao je on ističući da se beba duga 62 cm osjeća dobro nakon što je bila "pod maskom za disanje tijekom prvih pet minuta".

"To je zaista iznimna beba. Plače puno više od druge novorođenčadi i stalno je gladna", kazao je liječnik.

Majka Ani (41) nije odlazila na preglede tijekom trudnoće i bolovala je od dijabetesa što povećava rizik od rođenja veće djece od normalnog, rekao je doktor Sitanggang. Njezinih prvo troje djece težilo je približno četiri kilograma pri rođenju.

To je najveća beba ikada rođena u Indoneziji, četvrtoj najnapučenijoj zemlji na svijetu s 235 milijuna stanovnika. Prethodni rekorder rodio se 2007. sa 6,9 kilograma, objavila je bolnica.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!