Ostani doma
Novosti

SKRIVEN U HRVATSKOJ?

Knezović išetao iz zatvora?

Knezović išetao iz zatvora?

Sarajevski mediji tvrde da je policija u Širokom Brijegu omogućila bijeg Olivera Knezovića, osumnjičenog za ubojstvo navijača Sarajeva.

SARAJEVO - Sarajevski i mostarski mediji, svaki sa svojim viđenjima nereda u Hercegovini, nastavljaju rat koji dodatno zaoštrava ionako politički nestabilnu situaciju u BiH.

Tako sarajevski Dnevni Avaz piše kako je sudska policija dopustila Knezoviću da išeta iz zatvora. Knezovića su, piše taj list, policajci pustili da izađe na hodnik gdje su ga čekali odvjetnik i supruga. Supruga mu je donijela hranu pa mu je dozvoljeno da na hodniku i jede.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

On je tu priliku iskoristio i išetao iz zatvora. Osim dvojice suspendiranih policajaca ispitano je još nekoliko osoba koje bi mogle biti povezane s njegovim bijegom.

Prostorije Kantonalnog suda u Širokom Brijegu su, inače, dobro čuvane. O tome svjedoči i potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, koji je nakon tragičnih događaja u tom hercegovačkom gradu došao posjetiti sud. Kaže da su on i njegov suradnik 20-ak minuta čekali u redu pred policajcima koji su sve temeljito pregledavali te da im nije jasno kako bi netko uspio pobjeći iz takvoga zatvora.

Pretpostavlja se da je Knezović pobjegao u Hrvatsku, a za njim je u srijedu raspisana i međunarodna tjeralica. "Zaprimili smo zahtjev županijskog suda i upravo smo raspisali tjeralicu za Knezovićem", rekao je glasnogovornik federalne policijske uprave Robert Cvrtak, dodajući kako je tjeralica dostavljena i uredu Interpola u BiH.

Ako se ispostavi da Knezović ima i hrvatsko državljanstvo, teško da će moći biti izručen susjednoj državi, o čemu svjedoči i niz drugih slučajeva uspješnog skrivanja i bijega od pravde.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!