Ostani doma
Novosti

ODLUKA OVIH DANA

Bandić dva koraka do kandidature

Bandić dva koraka do kandidature

Zagrebački gradonačelnik kaže da je prvi korak prema kandidaturi za Pantovčak učinio, a da će druga dva učiniti ovih dana. "Ne mislim sudjelovati na tim izborima, ja mislim pobijediti!", rekao je.

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je u utorak da će odluku o kandidaturi za predsjednika Republike donijeti na vrijeme, a ako se za nju odluči, nakon što je obišao cijelu Hrvatsku, treba još vidjeti što o njoj misle Zagrepčani te hoće li potporu dobiti i od gradonačelnika u više metropola koja bi mu "izuzetno puno značila".

Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo da je za sada napravio "prvi korak", a drugi i treći će učiniti ovih dana. Dodao je da će nakon "sondiranog terena donijeti najmudriju odluku" te napomenuo da za nju još ima vremena, jer izbori još nisu raspisani, ni utvrđen datum njihova održavanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Za najgluplju i najneodgovorniju odluku uvijek imate vremena, ali za najmudriju i najodgovorniju morate sve izvagati i opet je pitanje jeste li dobro izvagali", rekao je i dodao kako se radi o najodgovornijoj odluci njega "kao čovjeka" i o najodgovornijoj funkciji u državi.

"Ne mislim sudjelovati na tim izborima, ja mislim pobijediti. To će biti crta razdjelnica moje kandidature i budite sigurni da ću donijeti najbolju odluku", rekao je.

Istaknuo je da luksuz da se netko kandidira samo da bi se kandidirao prepušta drugima te da najprije treba vidjeti što građani žele i očekuju od potencijalnog predsjednika da bi mogao pet godina služiti kao što deset godina služi Zagrepčanima. "A ja jedino što znam u životu je slušati i služiti. I to najbolje", kazao je.

Upitan koje će metropole obići naveo je da će uskoro posjetiti gradonačelnike Moskve, Münchena te Rima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!