Ostani doma
Novosti

HLADNOĆA DILJEM EUROPE

Snijeg zatrpao Srbiju i Poljsku

Ledeni val koji je stigao i do Hrvatske, najviše je problema donio Srbiji i Poljskoj. Ponegdje je napadalo i više od 30 centimetara snijega, a u Srbiji će mnogi ostati bez grijanja.

Tjedan dana nakon neuobičajeno visokih temperatura za ovaj dio godine, u veći dio Europe naglo je stigla zima. Hladni val nije zaobišao ni Hrvatsku, u čijim je najvišim predjelima pao i prvi snijeg. Zabijelio se tako dio Gorskog kotara i Like, a na Zavižanu je izmjereno 28 centimetara snijega.

U ostatku Europe, najveće je nevrijeme snašlo Srbiju i Poljsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Srbiji je na nekim višim područjima napadalo više od 30 centimetara snijega, što je prouzrokovalo veliku prometnu gužvu. Ipak, najveći bi problemi mogli nastati s hladnim radijatorima, jer su toplane u nekoliko srpskih gradova zapale u velike probleme.

Tako građani Bora i Priboja do daljnjega ne mogu računati na grijanje, jer u toplanama naprosto nema energenata. Riječ je o zatvorenom krugu, s obzirom da velik broj građana nije platio račune za grijanje, pa toplane nemaju novca za kupovinu ugljena ili mazuta.

U Poljskoj je također pao prvi snijeg - najviše ga ima na području Zakopana, oko 20 centimetara. Temperature su se spustile na stupanj ili dva ispod ništice, pa meteorolozi najavljuju da bi se snježni pokrivač mogao zadržati sljedećih nekoliko dana.

U videoprilogu pogledajte snimke snijega u Srbiji i Poljskoj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!