Ostani doma
Novosti

JOŠ UVIJEK NA KOPNU

"Marka Pola" će izvlačiti Nizozemci?

Nakon što je u utorak pomaknut za metar i pol, nasukani trajekt "Marko Polo" u srijedu nije odsukan ni za jotu. Sada se očekuje tim stručnjaka iz Rotterdama.

ŠIBENIK - Ni trećeg dana odsukavanja Jadrolinijina trajekta "Marko Polo", koji se prošle subote nasukao na otok Sit u šibenskom arhipelagu, nije bilo vidljivih rezultata, doznaje se od Ministarstva zaštite okoliša.

Naime, remorkeri Jadranskoga pomorskog servisa u srijedu su ujutro tijekom plime nastavili gurati trajekt kako bi ga odvukli prema moru, no budući da se on nije pomaknuo, od toga su odustali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još se razmišlja o miniranju stijena na kojima leži brod, a ako se donese takva odluka, za to će trebati i dozvola mjerodavnih državnih tijela.

Neslužbeno se doznaje da bi se u četvrtak moglo organizirati prebacivanje 18 vozila koja su još u utrobi broda. Očekuje se i dolazak ekipe stručnjaka iz Rotterdama koji bi mogli pomoći kako bi se trajekt odsukao bez dodatnih većih oštećenja.

Trajekt dug gotovo 130 metara zaorao je u otok Sit, između Žuta i Pašmana, u dužini od oko 15 metara. U trenutku nesreće, koja se dogodila jer članovi posade u straži nisu pravodobno promijenili smjer plovidbe na brodu je bilo 105 ljudi, no nitko nije ozlijeđen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!