Novosti

čisti početak

Građanima se opraštaju dugovi do 10.000 kuna?

Broj građana s blokiranim računima stalno raste. Trenutačno onih koji duguju do 2.000 kuna ima 52.622, dok onih koji duguju od dvije do 10.000 ima više od 93.000. Ako prijedlog oprosta do 10.000 kuna bude prihvaćen, ukupno će biti izbrisano više od pola milijarde kuna.

Oprost dugova, čini se, uskoro će postati stvarnost. Počeli su razgovori Vlade, bankara i teleoperatera koje s nestrpljenjem očekuje oko 150 tisuća ljudi, koji zajedno imaju dug težak više od pola milijarde kuna. Model oprosta načelno je dogovoren, a što se krije iza novog 'čistog početka', doznaje u prilogu!

Onima koji imaju malo, a dužni su i nad računom im visi blokada, ovakav bi dogovor donio spas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugovi su najveći ekonomski problem u Hrvatskoj. Zbog toga napretka nema. Vlada zato šefovima telekoma i banaka predlaže da bar odblokiraju račune onim građanima koji duguju do 10.000 kuna. Država bi vjerovnicima zauzvrat taj novac priznala kao trošak, pa bi platili manji porez. Ipak, oni građani koji imaju određenu imovinu ne bi mogli dobiti oprost. Samo oni najsiromašniji.

Danas se održao prvi sastanak Vlade s bankarima i predstavncima telekoma. Načelno je definiran model oprosta, no konkretan dogovor još nije postignut.

Dosad su se svote koje građani duguju bankama i telekomima u knjigama vodili kao njihov trošak. S predloženom promjenom oni bi od države dobili tzV. porezno priznanje za sav dug ispod 10.000 kuna. Građani bi zauzvrat dobili čist početak i deblokiran račun.

Broj građana s blokiranim računima stalno raste. Trenutačno onih koji duguju do 2.000 kuna ima 52.622,, dok onih koji duguju od dvije do 10.000 ima više od 93.000. Ako prijedlog oprosta do 10.000 kuna bude prihvaćen, ukupno će biti izbrisano više od pola milijarde kuna.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!