Novosti

dogovor s policijom

Prosvjednici se povukli iz splitske luke: Trajekti počeli s isplovljavanjem

Prosvjednici se povukli iz splitske luke: Trajekti počeli s isplovljavanjem
Ivo Cagalj/PIXSELL

Radnici su rekli da neće dopustiti ulaz ni vozilima niti putnicima u brodove koji budu isplovljavali s carinskog gata. Traže ispunjenje njihovih zahtjeva, a to je izravnavanje tarife njihovoj tvrtki s tarifama takvim tvrtkama u drugim gradskim lukama na Jadranu.

Skupina radnika tvrtke Trajektna luka Split, koja pruža usluge pri uplovljavanju i isplovljavanju brodova, prosvjedovala je jutros u gradskoj luci zbog nižih tarifa za poslove koje obavljaju u usporedbi s tarifama u drugim gradskim lukama na Jadranu. Blokirali su ukrcaj putnika i vozila na trajekte za Stari Grad na Hvaru i Supetar na Braču.

Oko 10 sati, nakon dogovora policije i štrajkaša počeo je ukrcaj vozila na trajekt.

Trajketi su počeli s isplovljavanjem, i to na nalog policije koja je upozorila na velike gužve koje su nastale na okolnim prometnicama zbog vozila koja su čekala na ukrcaj.

Štrajkaši će razmotriti je li ovaj potez bio dovoljan ili će tijekom dana te idućih dana morati krenuti u ponovne blokade trajektnih linija. O daljnjim akcijama odlučit će štrajkaški odbor.

Prvobitno su prosvjednici, kako su pojasnili, imali namjeru blokirati isplovljavanje brodova na pristaništima Sv. Duje i Sv. Petar, ali je uplovljavanje s njih jutros preusmjereno na carinsko pristanište.

Prosvjednici su se zato okupili kod carinskog gata, odjeveni su u bijele majice s natpisima 'SOS za trajektnu luku Split', a transparente s istim takvim natpisima stavili su na improviziranu željeznu ogradu ispred ulaza na carinsko pristanište. Također nose transparente 'Ploviti se mora, ali i živjeti se mora'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnici su novinarima rekli da neće dopustiti ulaz ni vozilima niti putnicima u brodove koji budu isplovljavali s carinskog gata. Traže ispunjenje njihovih zahtjeva, a to je izravnavanje tarife njihovoj tvrtki s tarifama takvim tvrtkama u drugim gradskim lukama na Jadranu.

Potvrdili su da su svoj prosvjed prijavili policiji.

U neposrednoj blizini prosvjednika splitske Trajektne luke, koji su mirno stajali, bila je i skupina zaštitara koji su također stajali i promatrali radnike.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!