Novosti

DOŠLA DATI POTPORU

Kolinda dočekana ovacijama ispred Ministarstva branitelja

Kolinda Grabar Kitarović došla je danas iza podne pred zgradu Ministarstva branitelja kako bi dala potporu braniteljima. Dočekana je ovacijama, obišla je šator i rukovala se sa svima.

Iza podneva predsjednička kandidatkinja HDZ-a došla je ispred zgrade Ministarstva branitelja gdje već osmi dan prosvjeduju hrvatski branitelji i traže trenutačne ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Kolinda Grabar Kitarović je dočekana ovacijama "kao buduća predsjednica", potom je zapalila svijeću te obišla šator i rukovala se sa svima.

HDZ-ova kandidatkinja je izjavila kako je došla da bi dala potporu braniteljima u njihovom prosvjedu.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida I. skupine Domovinskog rata je izjavio kako je "svatko dobrodošao, te da ne misli kako ih se iskorištava u predizborne svrhe".

Podsjetimo, u nedjelju je branitelje posjetio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji ih je pozvao da dođu u Sabor kako bi se raspravljalo o njihovim zahtjevima, na što su branitelji poručili da će doći u Sabor ako premijer Zoran Milanović smijeni ministra Matića te njegove pomoćnike.

U nedjelju je četvero branitelja zbog zdravstvenih problema završilo u bolnici te je Leko kazao kako bi upravo zbog brige o onima koji teško mogu izdržati sadašnje vremenske uvjete trebalo razgovarati u Saboru.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!