Novosti

i cijena za 100 posto skuplja

Skandal u vrtiću: 'Djecu nam čuvaju pokraj boja i lakova!'

Dok su vam djeca u vrtiću, vjerojatno mislite da su na sigurnom. Ali ne i roditelji iz Stupnika koji nam tvrde da njihove klince u jedinom, i to privatnom vrtiću te općine, čuvaju pokraj boja i lakova. Uz sve to, još im je i cijena vrtića skočila za gotovo sto posto.

Ona je Sandra Šamec, ravnateljica vrtića Mali svijet u Stupniku. Jedinog vrtića u toj Općini i to privatnog. Javna je, pak, stvar da ondje nešto ne štima. Okupljeni roditelji u rješavanju su problema, kažu, nemoćni.

"Kako je moguće da se u suterenu, odnosno, u podrumu dječjeg vrtića nalazi skladište boja i lakova. Djeca su s 1. 9. smještena u podrum, ona se po potrebi iseljavaju s podruma na kat", kazao je roditelj Zlatko Panković.

"U principu prostorija dječjeg vrtića Mali svijet gdje ide jedna srednja grupa, jedna do druge su prostorije, samo što boje i lakovi imaju izvana ulaz", dodaje Ivana Perić.

"Ne radi se o nikakvoj proizvodnji boja ili tako nečega. Dakle radi se samo o skladištenju i veleprodaji. Njihov prostor je čini mi se veličine 200 kvadrata i nalazi se ispod vrtića", izjavila je Sandra Šamec, ravnateljica vrtića.

"Ti boje i lakovi se osjete među djecom, ponekad. Mi smo sami kao roditelji osjetili prilikom ulaza u vrtić", dodaje Ivana Perić.

Obilazimo prostorije vrtića. Djeca su dobro raspoložena, tete posvećene. No, u jednoj prostoriji doista je čudan miris. Upitno gledamo ravnateljicu. Tvrdi - nedavno su ličili.

"Jučer je bila sanitarna inspekcija. Pregledala je naše prostore i njihove prostore. I ustanovili su da je sve u apsolutnom redu. Da apsolutno nikakvih opasnosti i problema za vrtić nema", dodaje ravnateljica.

No, problemi u komunikaciji između grupe roditelja i ravnateljice su očiti. Boje i lakovi samo su vrh sante leda. Vrtić je od 1. rujna poskupjeo. Iako općina Stupnik subvencionira veliki dio troškova, sada svaki roditelj umjesto dosadašnjih 450 kuna po djetetu mora izdvojiti 700 kuna.

"To je privatni vrtić, dobro, gospođa znači ma pravo dići cijenu, što se možda tome i ne protivim, ali što je najbitnije mi smo tražili jedan sastanak s njom, već mjesecima tražimo. Da vidnimo koji je razlog poskupljenja, da li se podigla neka usluga, razina usluge ili nešto", poručuje Danijel Miholić.

"Mi nismo s poskupljenjem željeli uvesti neke nove sadržaje, mi smo željeli pokriti ekonomske gubitke", brani se Šamec.

Puno je pitanja ostalo u zraku, a odgovor na ono najvažnije želimo postaviti načelniku Općine, koji nam se do objavljivanja ovog priloga nije javio. Je li ispravno da privatni vrtić godinama ima monopol i postoji li mogućnost otvaranja državnog vrtića? Poziv upomoć, podsjećamo vladajuće u Stupniku, došao je iz njihove općine.

Više pogledajte u prilogu!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najgledaniji video

Category: 825 - 825

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!