Novosti

soa ih prati

Pusić potvrdila: 'Ima Hrvata koji se bore u ukrajinskoj vojsci'

Ministrica Vesna Pusić potvrdila je kako postoje hrvatski građani koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić potvrdila je u srijedu da ima hrvatskih državljana koji se bore u Ukrajini, ali isključivo u redovnoj ukrajinskoj vojsci.

"Po mojim saznanjima, ima hrvatskih vojnika u Ukrajini, koji su se priključili ukrajinskoj vojsci", rekla je Pusić odgovarajući na novinarska pitanja prije sjednice Vlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To SOA prati, a zasad nema priključivanja paravojnim jedinicama, ali o tome smo cijelo vrijeme u komunikaciji sa SOA-om", rekla je Pusić.

Hrvati se bore isključivo na ukrajinskoj strani i isključivo u redovnoj vojsci, naglasila je Pusić, ali nije mogla reći koliko ih ima.

Hrvatski su mediji posljednjih dana pisali o tome da se nekoliko desetaka Hrvata priključilo Azovskom bataljunu, dobrovoljačkoj paravojnoj formaciji sa sjedištem u Mariupolju.

Postrojba odgovara ministarstvu unutarnjih poslova, a povezana je s ukrajinskom krajnjom desnicom. Pola sastava Azovskog bataljuna čine stranci.

Najgledaniji video

Category: 825 - 825

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!