Novosti

DOČEKANA UZ PJESMU

Predsjednica posjetila branitelje: 'Obećala sam vam da ću biti s vama!'

Grabar-Kitarović svog prvog dana na dužnosti i prvoga dana mandata, donijet će odluke o imenovanju svojih savjetnika kao i Savjeta za branitelje

Prva predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na novo radno mjesto na Pantovčaku stigla je u 8:30 sati kako bi započela prvi radni dan na funkciji predsjednice Republike Hrvatske.

Tijekom dana, pozvala je premijera Zorana Milanovića na kavu i razgovor, kao što je i najavljivala tijekom kampanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako doznaje RTL, u tom razgovoru najavila je premijeru kako namjerava predložiti zajedničku sjednicu Vlade na kojoj bi se raspravljalo o gospodarskim pitanjima. 

Grabar-Kitarović svog prvog dana na dužnosti i prvoga dana mandata, donijet će odluke o imenovanju svojih savjetnika kao i Savjeta za branitelje, a u 17 sati posjetila je branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, gdje je razgovarala s Đurom Glogoškim, predsjednikom Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida.

Dočekalo ju je više stotina branitelja, veterana i ratnih invalida Domovinskog rata uz pljesak i skandiranje: "Naša predsjednica" i pjesmu "Zovi samo zovi". Uručili su joj buket, kapu, majicu i katalog slika.

Prije ulaska u prosvjedni braniteljski šator, Grabar Kitarović je odala počast hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić, koja je umrla u prvih nekoliko dana prosvjeda u Savskoj.

"Rekla sam da ću biti među vama, i evo održavam obećanje. Pozivam vas da sljedećeg tjedna dođete kod mene u ured i da započnemo taj dijalog. Ante Deur, moj savjetnik će se isto pobrinuti za to. Domovinski rat je u temeljima hrvatske države i za to ćemo se pobrinuti", rekla je Grabar-Kitarović.

"Zahvaljujem vam što ste održali obećanje,odazvat ćemo se vašem pozivu. 123. dan smo ovdje, ali za rješenje nemamo sugovornika očito. Pokušali smo i u Saboru, nije išlo. Idući tjedan ćemo pokušati skupiti jednu trećinu potpisa zastupnika kako bi naši problemi došli na dnevni red. I kardinal Bozanić ponudio je rješenje. Naši zahtjevi nisu veliki. Opravdano je da oni, koji su temelj hrvatske države, imaju mjesto i u zakonu", odgovorio je Glogoški.

"Tražimo zaštitu digniteta i smjenu ono troje ljudi, i zato smo tražili ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja", dodao je Glogoški.

O njezinom posjetu Savskoj se na Twitteru oglasio i pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević: "Grabar Kitarović prvi radni dan odlazi u Savsku 66? Nikakvu najavu u Ministarstvu nismo dobili".

U ministarstvu branitelja u zgradi iznad šatora potvrdili su nam da im iz Ureda predsjednice njezin posjet nije najavljen. Nakon samo 15-ak minuta, predsjednica se pozdravila s braniteljima i žurno odjurila dalje. 

Najgledaniji video

Category: 825 - 825

Izdvojeno

Reci što misliš!