Ostani doma
Novosti

ipak ne uživaju potporu

RTL-ova anketa otkriva podržavaju li građani braniteljski prosvjed

Prema RTL-ovoj anketi o braniteljskom prosvjedu u Savskoj ulici, većina građana je protiv šatora ispred Ministarstva branitelja

Za tjedan dana prosvjed branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici ući će u četvrti mjesec. Dok oni od svojih zahtjeva za smjenom ministra Predraga Matića i njegovih pomoćnika ne odustaju, istraživanje koje je za RTL Danas provela agencija Promocija plus otkriva da većina građana taj prosvjed ne podržava.

Točnije, prosvjed potpuno podržava 22,8 posto ispitanih, dok ga 11,6 posto uglavnom podržava. Građana koji nikako ne podržavaju prosvjed je 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podržavaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među političkim strankama prosvjed branitelja najviše podržavaju u HDZ-u (70 posto), a najmanje u SDP-u (5,2 posto). Članovi Živog zida su podijeljeni - 40 posto ih je za prosvjed u Savskoj ulici, a 35,7 posto se protivi. U ORAH-u i HNS-u su nadmoćno protiv prosvjeda.

Gledajući prema regijama, najveću potporu prosvjednici uživaju u Dalmaciji, Slavoniji te Zagrebu i okolici, ali tamo je i najveći postotak građana koji su protiv prosvjeda.

Reci što misliš!