Ostani doma
Novosti

prisustvovala svetoj misi

Grabar-Kitarović se družila s iseljenicima u New Yorku

Treći dan posjeta Sjedinjenim državama predsjednica Republike, Kolinda Grabar Kitarović posvetila je druženju s iseljenicima. Prisustvovala je i svetoj misi u hrvatskoj župi u New Yorku

Skrivena među neboderima Manhattana, hrvatska župa svetog Ćirila i metoda željno je očekivala prvu hrvatsku predsjednicu. Neki su joj napisali i pjesmu.

"Ja sam joj napisala pjesmu: imamo lijepu našu, sada imamo dvije, gospodine Bože čuvaj je obadvije", izrecitirala je Danica Jelić.

Za predsjednicu Republike je dolazak u već poznatu crkvu bio od posebnog značaja.

"Silno se veselim vidjeti ljude. Dolazila kad sam bila veleposlanica i zajedno ćemo proslaviti ovo misno slavlje", kazala je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike

Jedina je to župa za hrvatske iseljenike na istočnoj obali Sjedinjenih Država.

"Povijesni dan jer u ovu župu prvi put dolazi predsjednik Hrvatske nakon hrvatske neovisnosti", otkrio je fra Nikola Pašalić, crkva sv Ćirila i Metoda.

U New Yorku živi oko 100 tisuća Hrvata. a tamo se želi preseliti i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, koja je najavila kandidaturu za mejsto glavne tajnice Ujedinjenih naroda.

Sutra će Grabar Kitarović sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton. Trebala bi se sastati s bivšom američkom državnom tajnicom Hillary Clinton. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!