Ostani doma
Novosti

poruka glavašu

Anketa branitelja u Savskoj: 'Većina ispitanika nas podržava'

Prosvjednici ispred Ministarsta branitelja provesli su vlastitu anketu, prema čijim rezultatima većina ispitanika ipak podržava zahjeve branitelja u Savskoj ulici

Nakon što su za rezultate RTL-ove ankete, u kojoj većina ispitanika ne podržava prosvjed ispred Ministarstva branitelja, okrivili medije i vlasti, prosvjednici su proveli vlastitu anketu i danas predstavili rezultate u Savskoj ulici.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata prve skupine Đuro Glogoški rekao je kako je njihova anketa provedena telefonski na uzorku od 2.500 ispitanika u razdoblju od 5. do 9. ožujka, a imala je tri piitanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"53,65 posto ispitanika podržava prosvjed hrvatskih branitelja u Savskoj 66, 38,93 posto ne podržava, a 7,42 posto ih je neodlučnih", istaknuo je.

Prema njihovoj anketi, najveća podrška zabiljžena je u Ličko-senskoj županija, a najmanja u Istarskoj županiji.

Glogoški je to obrazložio riječima da je Istra bila najudaljenija od crte bojišnice pa je 'razumljivo da većina ljudi tamo ne shvaća braniteljske probleme'.

Naglasio je kako je njihova anketa pokazala kako ih u Gradu Zagrebu podržava 52,5 posto ispitanika.

Ispitanici podržavaju zahtjeve prosvjednika

Drugo anketno pitanje se odnosilo na zahtjev branitelja da ministar Predrag Matić podnese ostavku. To je, prema rezultatima braniteljske ankete, podržalo 64,01 posto ispitanika. Njih 29,92 posto je protiv toga, a 6,07 je neodlučno.

"Iz ovog je vidljivo da oni koji su sudjelovali u anketi u većem broju podržavaju naš zahtjev za ostavkom Predraga Matića", zaključio je.

Mediji iskrivljuju sliku o Domovinskom ratu

Treći upit se odnosio na medije. Prema anketi, 54, 96 posto ispitanika se slaže da mediji iskrivljuju sliku o Domovinskom ratu i ratnim veteranima, 38,97 posto se ne slaže, a 6,07 posto nema nikakvo mišljenje o takvoj konstataciji.

"Unatoč pokušajima gdje su predstavnici institucija lažima nastojali obmanuti hrvatsku javnost, putem medija i prijetnji pravosuđa, a u konačnici slanjem pojedinaca i skupina ovdje, kako bi se negativno prikazali branitelje koji prosvjeduju u Savskoj, vidimo kakav stav ima javnost. Hrvatski branitelji se pokušavaju prikazati kao lažni branitelji i invalidi, paraziti, pijanci, drogeraši, obiteljski nasilnici... Međutim, vidimo kakav stav ima javnost prema hrvatskim braniteljima i njima je jasno tko je dao najvećo doprinos u stvaranju domovine. Branitelji nisu odustali od toga da budućnost u ovoj zemlji imaju svi oni koji žele. Zbog pojededinaca i skupina to nije tako u ovoj zemlji već 20 godina", rekao je Glogoški.

Poručili Glavašu: 'Počmi jesti i piti vodu'

Zatim se osvrnuo na pravosuđe gdje su pritvaranje Branimira Glavaša i Milana Bandića okarakterizirali kao cirkus.

Prosvjednici su apelirali na Branimira Glavaša da počme jesti i piti vodu kako ne bi umro u zatvoru.

"Neka onima koji s užitkom čekaju da umre kao Brodarac  zatvoru, ne priušti to zadovoljstvo", dodao je.

'Iza svega stoje SDP i HNS'

Osvrćući se na najavljeni subotnji ponovni protuprosvjed protiv branitelja Glogoški je rekao da su njihovi transparenti i uvrede na prošlom protuprosvjedu bili samo pokušaj uvođenja podjela u hrvatskom društvu. Naveo je kako imaju informacije da iza toga stoje SDP i HNS koji su pozvali svoje članstvo na prosvjed protiv branitelja.

"To je još jedan pokazatelj kako oni koji nisu željeli hrvatsku državu danas rade nove podjele u društvu", kazao je Glogoški poručivši im za subotnji antiprosvjed - neka vide da nas ima.

Upitan o posjeti srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića Hrvatskoj, Glogoški je odgovorio kako treba razgovarati oko pronalaska rješanja vezanih uz probleme nestalih u Domovinskom ratu ili jurizdikcije vezane uz Veljka Marića.

"Očekujemo da se riješi pitanje svih ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj a za koju su odgovorni oni koji su sudjelovali u agresiji na našu zemlju iz Srbije", kazao je Glogoški.


Reci što misliš!