Ostani doma
Novosti

nakon oštrog pada

Konačno dobre vijesti: snažan rast industrijske proizvodnje

Konačno dobre vijesti: snažan rast industrijske proizvodnje
Nikola Cutuk/PIXSELL

U veljači je tako sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u Hrvatskoj skočila 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec

Hrvatska je u veljači ponovno prednjačila snažnim skokom industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini među zemljama Europske unije, zajedno s Irskom, Litvom i Grčkom, nakon oštrog pada u prethodnom mjesecu, pokazalo je u utorak objavljeno izvješće europskog statističkog ureda, prenosi N1.

U veljači je tako sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u Hrvatskoj skočila 3,5 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je prema podacima Eurostata potonula četiri posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveću je stopu rasta industrijske proizvodnje u veljači među zemljama članicama EU-a zabilježila Irska, od 16,3 posto. Na drugom je mjestu Litva s povećanjem industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini od 6,1 posto. Grčka je također zabilježila izrazitiji rast proizvodnje, od 2,5 posto.

Najveći su pad industrijske proizvodnje u veljači na mjesečnoj razini zabilježile Malta, od 1,3 posto, Bugarska, od 0,6 posto i Portugal, od 0,5 posto.

Na razini EU-a proizvodnja je u prosjeku uvećana za 0,9 posto u odnosu na siječanj kada je prema revidiranim podacima pala za 0,3 posto.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!