Novosti

Tko je nerdin ibrić?

Teroristu iz Zvornika su pripadnici policije 1992. godine ubili oca!

Teroristu iz Zvornika su pripadnici policije 1992. godine ubili oca!
AP

Dogodilo se to 1. lipnja 1992. godine kada je Sejfo Ibrić, zajedno sa 750 Bošnjaka, odvezen u Bijeli Potok nakon čega su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni

Nerdin Ibrić (24), koji je jučer izvršio teriristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, imao je svega godinu dana kada su pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) u suradnji sa zvorničkom policijom i paravojnim jedinicama iz Srbije ubili njegovog oca Sejfu.

Dogodilo se to 1. lipnja 1992. godine kada je Sejfo Ibrić, zajedno sa 750 Bošnjaka, odvezen u Bijeli Potok nakon čega su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni, javlja Dnevni Avaz.

Nerdin Ibrić rođen je u Kučić Kuli kod Zvornika, gdje je i živio, a zajedno sa svojom majkom bio je jedan od prvih povratnika u rodno mjesto nakon rata.

Kako je istaknuo načelnik općine Zvornik Zoran Stevanović, Ibrić je pohađao srednju medicinsku školu u Zvorniku, a u posljednje je vrijeme pokazivao devijatno ponašanje. Blic doznaje da je prije tri godine počeo puštati bradu u stilu pripadnika vehabijskog pokreta, a u Tuzli je imao rođaka koji je bio član tog pokreta.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je da je Ibrić pred policijsku stanicu stigao automobilom, počeo je potom pucati iz puške, a policajca je ubio na vratima.

"Nakon toga je ušao u stanicu i nastavio pucati prilikom čega je ranio dvojicu policajaca. Ostali policajci su tada zapucali prema njemu i napadač je ubijen tijekom razmjene vatre", rekao je Lukač i dodao je da Ibrić bio naoružan dvjema puškama i pištoljem te da su mu džepovi bili puni municije.

Izdvojeno

Reci što misliš!